Reuters: Elon Musk vizitează China în timp ce Tesla caută să implementeze tehnologia de conducere autonomă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

CEO-ul Elon Musk a sosit la Beijing duminică într-o vizită neanunțată, unde se așteaptă să se întâlnească cu oficiali de rang înalt pentru a discuta despre lansarea software-ului Full Self-Driving și despre permisiunea de a transfera date peste hotare, conform unei persoane apropiate situației.

Media de stat chineză a relatat că s-a întâlnit cu Premierul Li Qiang la Beijing, în timpul căreia Li i-a spus lui Musk că dezvoltarea Tesla în China ar putea fi considerată un exemplu de succes al cooperării economice și comerciale între SUA și China.

Producătorul american de vehicule electrice a lansat Full Self-Driving, sau FSD, cea mai autonomă versiune a software-ului său Autopilot, acum patru ani, dar încă nu l-a făcut disponibil în China, a doua sa piață ca mărime la nivel global, în ciuda presiunilor clienților de a face acest lucru.

Musk a declarat în acest lună că Tesla ar putea face FSD disponibil pentru clienții din China "foarte curând", în răspuns la o întrebare pe platforma de socializare X.

Producătorii auto chinezi rivali, cum ar fi Xpeng, au căutat să obțină un avantaj față de Tesla prin lansarea unor software-uri similare. Musk încearcă să obțină aprobarea pentru transferul datelor colectate în țară peste hotare pentru a antrena algoritmi pentru tehnologiile sale de conducere autonomă, a declarat persoana. Tesla a stocat începând din 2021 toate datele colectate de flota sa chineză la Shanghai, conform cerințelor autorităților chineze, și nu a transferat nicio informație înapoi în Statele Unite.

Vizita lui Musk în China, raportată inițial de Reuters, nu a fost anunțată public, iar persoana a vorbit sub protecția anonimatului deoarece nu a fost autorizată să discute cu presa. Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Televiziunea de stat chineză, CCTV, în raportul său despre întâlnirea lui Musk cu Li, nu a menționat dacă cei doi au discutat despre FSD sau date.

Mai devreme astăzi, un raport separat difuzat de radio-ul de stat a spus că Li a vizitat Salonul Auto de la Beijing și a comentat despre cum sectorul chinez al vehiculelor electrice și inteligente cu energie nouă (NEV) a obținut o poziție de vârf pe piață și că țara trebuie să muncească și să-și mențină avantajele. Musk s-a întâlnit și cu Ren Hongbin, un oficial guvernamental care conduce Consiliul pentru Promovarea Comerțului Internațional al Chinei, organizatorul Salonului Auto de la Beijing, au relatat media de stat.

"Este bine să vedem progresul vehiculelor electrice în China. Toate mașinile vor fi electrice în viitor", a spus Musk într-un videoclip postat pe rețelele de socializare de un utilizator afiliat cu media de stat.

Vizita lui Musk a avut loc la puțin peste o săptămână după ce a anulat o vizită planificată în India pentru a se întâlni cu Prim-ministrul Narendra Modi, invocând "obligațiile foarte grele ale Tesla".

Compania a declarat în această lună că va concedia 10% din forța sa de muncă la nivel global, în timp ce se confruntă cu scăderea vânzărilor și cu o intensificare a războiului de prețuri pentru vehiculele electrice condus de mărcile chinezești.

Autoritățile americane de siguranță rutieră au declarat vineri că au deschis o investigație pentru a verifica dacă rechemarea celor peste 2 milioane de vehicule Tesla în SUA, anunțată în decembrie pentru instalarea unor noi măsuri de siguranță Autopilot, a fost adecvată în urma unei serii de accidente.

A aterizat la Beijing


Un jet privat Gulfstream cu numărul de coadă N272BG, înregistrat la Falcon Landing, o companie conectată la SpaceX și Tesla, a aterizat la Aeroportul Capital din Beijing duminică la 0603 GMT, conform aplicației chinezești de urmărire a zborurilor, Flight Manager.

Celălalt jet înregistrat la Falcon Landing este N628TS, care este jetul principal al lui Musk pe care l-a folosit pentru a călători în China în călătoria sa anterioară acum aproape un an, când s-a întâlnit cu oficialii guvernamentali chinezi la Beijing și a vizitat fabrica Tesla de la Shanghai.

Tesla a vândut mai mult de 1,7 milioane de mașini în China de când a intrat pe piață acum un deceniu, iar fabrica din Shanghai este cea mai mare la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel