Retro party cu cel mai vechi DJ din România: Sorin Lupaşcu

Clubul The Hub, din Bucureşti, organizează un retro party vineri, 16 decembrie, de la orele 21.00, cu o legendă a discotecilor din România: DJ Sorin Lupaşcu. Sorin Lupaşcu foloseşte şi în prezent discuri vinil sau benzi de magnetofon şi nu se mulţumeşte cu uşurinţa mixării mp3-urilor.

Sorin Lupaşcu, în vârstă de 57 de ani, a fost cel mai popular DJ între anii 1974 şi 1996. Atunci punea muzică în faimoasa Disco Ring din Costineşti (la acea vreme era cea mai mare discotecă în aer liber din Europa de Est) sau la balurile studenţeşti din Iaşi. Fireşte, “armele” lui erau discurile vinil, benzile de casetofon sau casetele audio.

În prezent, Sorin Lupaşcu este antrenor de aikido şi producător de emisiuni radio şi TV despre muzica românească, dar din când în când continuă să fie DJ, neuitând prima dragoste. Prima seară de dans a organizat-o în clasa a VII-a, folosindu-se de un casetofon şi de casete împrumutate. În trei luni petrecute punând şină de tramvai în oraş a câştigat opt sute de lei, bani ce l-au ajutat să-şi cumpere propriul casetofon.

Sorin Lupaşcu a avut chiar şi propria discotecă: o sală din căminele T1 şi T2 ale Facultăţii de Chimie din Iaşi. A văruit, a investit în lumini şi în difuzoare, şi-a făcut chiar şi un discoball. Discoteca ţinea de joi până duminică, începea la 21.00 şi dura trei ore, iar intrarea costa trei lei, bani ce ajungeau în contul Uniunii Studenţilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel