René Auberjonois, actorul din "Star Trek", a murit la 79 de ani

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Actorul René Auberjonois, cunoscut pentru rolurile din "Benson" și "Star Trek", a murit la vârsta de 79 de ani.

Actorul american René Auberjonois, star al serialelor "Star Trek" și "Benson", a murit duminică, la vârsta de 79 de ani, din cauza unui cancer pulmonar metastatic, a declarat pentru CNN fiul său, Remy Auberjonois.

Auberjonois a fost cunoscut pentru numeroasele sale roluri de televiziune, în filme și seriale precum "Benson", "Star Trek: Deep Space Nine" și "Boston Legal". El este cunoscut și pentru rolul preotului armatei, părintele John Mulcahy, din serialul "M * A * S * H", citează Mediafax.

Născut la New York, pe 1 iunie 1940, Auberjonois a câștigat un premiu Tony în 1970, pentru rolul său în "Coco", un musical pus în scenă pe Broadway, New York, despre designerul Coco Chanel.

Nominalizat de două ori la premiile Emmy

A fost nominalizat de două ori la premiile Emmy, prima dată în 1984, pentru rolul pe care l-a interpretat timp de șapte sezoane în serialul "Benson", iar a doua oară în 2001, pentru partitura de excepție pe care a avut-o ca actor invitat în serialul dramă "The Practice".

Actorii francizei "Star Trek" William Shatner și George Takei au reacționat la vestea morții acestuia printr-un mesaj pe platforma de micro-blogging Twitter, cel de-al doilea numindu-l "un om minunat, grijuliu și inteligent".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel