Record pentru cea mai mare comoară marină

record, cel mai mare parc marin, noua caledonie
record, cel mai mare parc marin, noua caledonie

Cel mai mare parc marin din lume, în care se găsește și cea mai mare lagună, parte din patrimoniul UNESCO,  va beneficia și de un număr record de încercări de protejare și conservare, pentru a face posibilă păstrarea minunilor sale și pentru generațiile viitoare. 

Parcul Național al Mării de Coral din Noua Caledonie, deschis în urmă cu trei săptămâni, a fost numit cel mai mare parc marin din lume și este cea mai întinsă suprafață protejată, având o dimensiune de 1.300.000 km pătrați, atât pe mare, cât și pe uscat, scrie BB, potrivit incont.ro.

Citește și Într-un parc din Buzău au fost montate semafoare-FOTO

Cu o suprafață de două ori cât statul Texas sau de trei ori mai mare ca Germania, "sanctuarul" din sudul Pacificului, găzduiește o vastă varietate de animale și plante marine, inclusiv 48 de specii diferite de rechini, 25 de specii de mamifere, 19 specii de păsări și 5 specii de broaște țestoase de mare.

Tot aici se află și al doilea mare recif de corali din lume, după cel din Australia, dar și cea mai mare biodiversitate de pe Pământ, ceea ce a determinat autoritățile și experții în conservarea să ia măsuri pentru protejarea și conservarea acestei comori marine. 

Pericolele cele mai mari care amenință acest "tezaur" sunt pescuitul ilegal și exploatarea zăcămintelor marine, însă în următorii trei ani, parcul va fi împărțit în mai multe zone, urmând ca doar în câteva să se permită pescuitul și înotul. Toate aceste încercări de protejare a acestei biodiversități stabilesc un record în istoria conservării marine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel