Război PNL-PSD pe salariile primarilor. Situație EXPLOZIVĂ

Primarul liberal din Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL. A desfiinţat patru instituţii de cultură
Primarul liberal din Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL. A desfiinţat patru instituţii de cultură

PSD se opune majorării salariilor primarilor. PNL contraatacă.

Ordonanța de urgență dată de Guvernul Grindeanu, privind unele măsuri fiscal-bugetare printre care se numără majorarea salariilor din administrația publică locală cu 20% nu include majorarea cu același procent a salariilor/indemnizațiilor a personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene.

Acest lucru a stârnit mânia deputatul Cristian Buican care a depus un amendament prin care se dorește ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene să beneficieze de majorarea de 20% a salariilor.

"Amendamentul depus de către deputatul Cristian Buican s-a bazat pe principiul conform căruia nu este normal ca un angajat din cadrul unei primării sau consiliu județean să aibă salariul mai mare decât conducătorul acelei administrații publice locale, așa cum se întâmplă după aplicarea prevederilor Oug. 2/2017", se arată într-un comunicat al PNL.

PSD și USR au votat împotriva amendamentului

”Am rămas neplăcut surprins de atitudinea deputaților PSD și USR care au votat împotriva amendamentului subsemnatului de a majora și indemnizațiile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, cu 20%. Am considerat că ar fi just să mărim și indemnizațiile aleșilor locali, odată cu majorarea salariilor angajaților din administrația, pentru a preîntâmpina cazurile în care un angajat din cadrul unei primării să aibă salariul mai mare decât conducătorul respectivei unități teritoriale. Din păcate, cu 11 voturi împotrivă și 7 pentru, amendamentul a picat. Am depus același amendament și la comisiile sesizate pentru raport (Comisia pentru muncă și protecție socială și Comisia pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților) și fac pe această cale un apel public la majoritatea parlamentară în vederea susținerii acestui amendament. În condiţiile în care, atât din punct de vedere legal, cât şi social şi politic, toată răspunderea este pe umerii alesului local, nu cred că este oportun să îi exceptăm pe aceştia de la majorările salariale din administraţia publică locală”, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, potrivit sursa citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel