Răsturnare de situaţie la barajul Firiza. Peştii piranha nu sunt, de fapt, piranha

pesti_piranha
pesti_piranha

Unul dintre angajaţii Ocolului Silvic Firiza a declarat, pentru presa locală, că peştii prinşi în apele barajului Firiza şi suspectaţi a fi piranha fac parte, de fapt, dintr-o specie înfrăţită, dar mult mai inofensivă. 

”Am analizat pozele, nu am văzut peștele pe viu. Acel pește nu este piranha, ci peștele Pacu din America de Sud. Este erbivor și are dinți, dar nu este piranha. Dacă au fost prinși acolo eu cred că ar fi fost aruncați de ceva inconștienți. Piranha nu crește mai mult de 15 cm, in schimb Pacu ăsta în mod natural, în libertate crește până la un metru jumătate. Ei nu o să reziste la iarnă, le trebuie 25-28 grade apa. În fiecare iarnă, barajul îngheață la suprafață, asta înseamnă că la fund are 1-2 grade, maxim 5 grade, nu ajunge la 10-12 grade", a declarat Romulus Simion. 

Pericolul, eliminat

"Nu este niciun pericol dar ca știre este foarte bună, dar repet nu este niciun pericol. Nu este periculos. Noi vom urmări prin paznicii noștri suprafața lacului, în special în zona unde a fost prins. Suntem foarte interesați să vedem evoluția acestor pești” a mai spus angajatul Ocolului Silvic Firiza.

În urmă cu o săptămână, opinia publică din zona Baia Mare era scandalizată de faptul că din apele barajului Firiza fusese scos un peşte care semăna izbitor cu piranha. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel