Radu F. Alexandru acuză USL de confiscarea șefiei ICR

Radu-F.-Alexandru
Radu-F.-Alexandru

Senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru dezaprobă modul în care s-a făcut "instalarea" lui Lilian Zamfiroiu în fruntea ICR, deoarece s-a acționat pentru a fi singurul candidat pe postul respectiv, situație care, în opinia senatorului, nu dovedește nicio similitudine cu numirea lui Horia Roman Patapievici la șefia aceleiași instituții în guvernarea PDL, când nu a existat nici atunci un contracandidat.

Radu F. Alexandru a comentat, joi, la RFI, numirea recentă a lui Lilian Zamfiroiu în fruntea ICR. "Eu nu aș vrea să focalizăm discuția  asupra acestei persoane. A fost adjunctul ambasadorului României la Unesco, academicianul Nicolae Manolescu, care mi-a precizat că a avut o colaborare absolut impecabilă cu Lilian. Nu cred că președintele ICR ar trebui să fie un mare scriitor sau un mare compozitor, sau un mare pictor. Însă, lucrurile de o gravitate maximă țin de felul în care, pe de-o parte, a fost eliminată fosta conducere a ICR - dl. Marga. prin demisa lui, a înlesnit USL să instaleze omul lor - și de faptul că noul președinte a fost ales, fiind singurul candidat, pentru că PDL nu au fost înștiințat că urmează să se depună candidaturi. Noi am aflat în aceeași zi în care a fost programată audierea în cadrul Comisiilor și în aceeași zi a fost și votul", a afirmat Radu F. Alexandru.

În opinia senatorului democrat-liberal, "A fost un post confiscat de PSD. Instalarea lui Lilian Zamfiroiu este făcută absolut printr-o încălcare absolut flagrantă a legii. Legea prevedea ca grupurile parlamentare să depună candidaturi iar votul, în comisie (comisia de cultură a Senatului - n. red.) şi ulterior în plen, să aleagă viitorul preşedinte ICR."

Întrebat dacă  Horia Roman Patapievici a avut contracandidat, în momentul în care a ajuns președinte al ICR, Radu F. Alexandru a răspuns: "Nici Horia Roman Patapievici nu a avut contracandidat, dar atunci exista o altă lege. Acum ICR funcționează în virtutea OUG din iunie 2012, împotriva căreia PDL a votat, care retrage dreptul președintelui României de a propune președintele ICR și transferă  Senatului întregul control asupra ICR. La data instalării lui Horia Roman Patapievici la șefia ICR,  procedura era alta", a replicat Radu F. Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel