EXCLUSIV  Pulpă întreagă de berbecuț la cuptor (pentru petrecerea de Revelion 2017)

Chef Cristi Dobre propune cititorilor DC News o rețetă specială pentru masa de Revelion 2017 unde vă puteți surprinde invitații: pulpă întreagă de berbecuț la cuptor (pentru petrecere de 8-10 persoane).

În rândurile mai jos găsiți rețeta pe care chef Cristi Dobre ne-a împărtășit-o:

Pulpă întreagă de berbecuț la cuptor (pentru petrecere de 8-10 persoane)

Alegem 2 pulpe de berbecuț - 1 kg sau 1.5 kg fiecare pe care le dăm bine cu sare de mare neiodată și apoi le împănăm cu slănină afumată de casă și usturoi.

Luăm o tavă adâncă în care adăugăm 2 cepe tăiate în 4, 2 – 3 căpățâni de usturoi, o linguriță de ghimbir ras, 1 ardei iute tocat felii, 100 ml de ulei, 2 roșii tăiate pe jumătate, 500 - 700 ml de apă. Apoi așezăm deasupra ingredientelor cele 2 pulpe de berbecuț.

Setăm cuptorul la 160 de grade, introducem tava la cuptor timp de o oră. După 30 de minute, stropim pulpele cu sosul din tavă. Repetăm acest procedeu la fiecare 10 minute timp de jumătate de oră. Apoi scoatem pulpele de berbecuț și, la alegere, le puteți servi ca atare tăindu-le felii, cu vegetale la cuptor sau trase în unt, lămâie și rozmarin.

Aventuri prin bucătăriile din toată Europa

De peste un deceniu, Cristi Dobre se aventurează prin bucătării din toată Europa şi îi cucereşte pe străini cu mâncărurile sale. În prezent lucrează în Londra unde pregătește cu multă atenție și pasiune delicii culinare. Rămâneți pe DC News pentru a vă prezenta și alte rețete speciale din bucătăria lui Cristi Dobre pentru seara de Revelion 2017.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel