EXCLUSIV  PSD, daună totală

Mai semnificativ decât numărului parlamentarilor care au venit duminică la citirea moțiunii împotriva lui Grindeanu este numărul celor care au semnat-o. 

Dragnea și Tăriceanu au strâns 222 de semnături și au nevoie de 231 de voturi pentru a trece moțiunea. Cifra de 11 parlamentari, pe care o aminteam în urmă cu trei zile, rămâne în picioare. Potrivit unor informații DCNews, lipseau 11 voturi din majoritatea PSD-ALDE, după defecțiunea Daniel Constantin, deci ar fi fost nevoie de activarea acordului cu UDMR pentru ca moțiunea să treacă.

UDMR va hotărî miercuri, în ziua votului, cum înclină balanța. În cazul în care coaliția PSD-ALDE nu obține SINGURĂ numărul de voturi necesar pentru înlăturarea lui Grindeanu, există confirmarea unei modificări a majorității parlamentare. Ca urmare, după căderea guvernului, președintele poate da mandatul unui tehnocrat sau chiar a unui penelist. Iar experiența ultimilor 27 de ani arată că, odată obținut mandatul, premierul reușește să adune o nouă majoritate pentru guvernare.  

Și dacă alianța de guvernare dărâmă miercuri guvernul printr-un vot masiv, așa cum spunea liderul PSD, Liviu Dragnea, tot nu va fi obligat Klaus Iohannis să numească un premier social-democrat. Va încerca PSD o suspendare? Nici în decembrie-ianuarie, după câștigarea în triumf a alegerilor, nu a riscat. Acum...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel