Protest „Vestele galbene”. Discursul lui Juncker în Parlamentul francez, anulat

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Un discurs ce urma să fie rostit marţi în Parlamentul francez de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost anulat pentru a „acorda prioritate” unei audieri privind protestele „Vestelor galbene”, informează luni site-ul Politico.eu.

Sâmbătă, mii de protestatari s-au ciocnit cu forţele de ordine la Paris, au incendiat vehicule, au jefuit magazine, au distrus mobilier stradal şi au vandalizat Arcul de Triumf. Poliţia franceză antirevoltă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa miile de protestatari. Potrivit Associated Press, 133 de persoane au fost rănite în violenţe şi 112 de vehicule au fost incendiate.

Protestele 'Vestelor galbene', numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul guvernului francez privind scumpirea carburanţilor.

Juncker, discurs

La Paris, Jean-Claude Juncker urma să participe la o recepţie în hemiciclul Adunării Naţionale, să rostească un discurs în faţa membrilor Parlamentului şi să aibă apoi o dezbatere cu aceştia. De asemenea, el avea programată o întrevedere cu Richard Ferrand, preşedintele Adunării Naţionale, şi o cină de lucru cu preşedintele Emmanuel Macron. Nu este clar dacă cina va mai fi organizată.

Potrivit unui comunicat publicat luni de Parlamentul francez, vizita lui Juncker va fi amânată până la 'o dată ulterioară', deoarece o sesiune oficială de întrebări adresate guvernului despre proteste a fost adăugată pe ordinea de zi, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel