Premierul Ciucă, întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene Dubravka Suica. Tema discuțiilor

Premierul Ciucă, întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene Dubravka Suica. Tema discuțiilor
Premierul Ciucă, întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene Dubravka Suica. Tema discuțiilor

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene Dubravka Suica, responsabilă pentru democraţie şi demografie, cu care a discutat despre necesitatea unor politici care să răspundă provocărilor demografice cu care se confruntă Europa.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a exprimat aprecieri deosebite pentru contribuţia consistentă a vicepreşedintei Comisiei Europene la coordonarea activităţilor corespondente Conferinţei privind viitorul Europei.

'În context, a punctat necesitatea ca procesul de evaluare a recomandărilor rezultate din conferinţă să rezulte în transpunerea acelor priorităţi şi direcţii de acţiune cu veritabilă rezonanţă pentru cetăţenii europeni. Menţinerea unităţii şi a coeziunii statelor membre, alături de sprijinul ferm pentru valorile democratice ale Uniunii, reprezintă o sarcină comună esenţială, cu atât mai mult în actualul context geostrategic', se precizează în comunicat.

Şeful Executivului a subliniat importanţa implementării PNRR pentru dezvoltarea economiei şi reformarea societăţii, respectiv valoarea adăugată considerabilă a fondurilor europene pentru dezvoltare şi coeziune. Apreciind susţinerea Comisiei Europene pentru extinderea Schengen, premierul şi-a exprimat speranţa ca România să obţină o decizie politică pozitivă privind aderarea la acest spaţiu de liberă circulaţie, se arată în comunicat.

Citește și - Premierul şi ministrul Mediului din Emiratele Arabe Unite au analizat proiectele bilaterale - energie, agricultură, irigaţii

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Mariam Almheiri, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice al Emiratelor Arabe Unite şi copreşedinta Comisiei interministeriale România - Emiratele Arabe Unite.

Potrivit unui comunicat al Executivului, întâlnirea a avut loc în contextul vizitei pe care oficialul emiratez o efectuează în România însoţită de o delegaţie de preşedinţi de companii şi înalţi oficiali, pentru a discuta proiectele bilaterale în curs. În context, premierul a evocat vizita efectuată în Emiratele Arabe Unite şi întâlnirea avută cu preşedintele emiratez, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, precum şi discuţia telefonică purtată ulterior, menită să monitorizeze şi să evalueze evoluţia proiectelor convenite.

'Interesul României vizează un spectru larg de teme şi proiecte convenite cu partea emirateză, care sunt în diverse momente de maturitate. Opţiunile alternative ale părţilor vizează concentrarea pe promovarea rapidă a proiectelor mature şi avansarea celorlalte pe intervale de 3-4 luni, pentru a apropia concretizarea lor în cel mai scurt timp. Printre priorităţile convenite se numără investiţiile necesare dezvoltării Portului Constanţa în capacităţi de producţie a energiei regenerabile, în agricultură, sisteme de irigaţii şi industria alimentară', se arată în comunicat.

La rândul său, ministrul Mariam Almheiri a apreciat implicarea personală a premierului Ciucă în monitorizarea acestor proiecte. Conform comunicatului, în marja acestei întâlniri, au fost semnate Memorandumul de înţelegere privind securitatea alimentară şi Memorandumul de înţelegere privind protecţia mediului.

La întâlnire au participat Sorin Grindeanu, vicepremier şi ministru al Transporturilor, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Petre Daea, ministrul Agriculturii, Tanczos Barna, ministrul Mediului, şi alţi reprezentanţi guvernamentali români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel