Pomelo și grepfrut, beneficiile consumului

Pomelo vă poate feri de osteoporoză, boală a oaselor care apare la vârste înaintate. Grepfrut-ul este bun pentru ficat, stomac, intestine sau dantură.

Asemenea celorlalţi membri din familia citricelor, pomelo este foarte bogat în vitamina C. El reprezintă şi o sursă de fibre dietetice, de calciu, magneziu sau potasiu. Acest fruct este folosit în bucătărie cu tot mai multă creativitate. Din el se fac siropuri, prăjituri, supe sau salate. Coaja unui pomelo este excelentă pentru marmeladă.

Grepfrut-urile sunt hibrizi obinuţi prin încrucişarea pomelo cu o portocală. 

În primul rând, grepfrut-ul poate ajuta la pierderea în greutate. Este un pachet de fibre şi apa, aşa că poate oferi saţietate. Unii specialişti spun ca fructele nu pot preveni de-a dreptul răceala, dar ca dozele mari de vitamin C din gref pot calma şi scurta simptomele atât de neplăcute. Un singur grepfrut are în jur de 77 de miligrame de vitamina c. Grepfrut-ul protejează ritmul cardiac deoarece are multe flavanoide, compuşi organici din fructe şi legume, care ajută organismul prin efectele lor antioxidante şi substanţele biochimice.

El este şi o sursă bună de fibre pentru îndepărtarea colesterolul după digestie. Acest mic deliciu ajută astfel, la reducerea riscului bolilor cardiovasculare şi a tensiunii arteriale. Grepfrut-ul amână şi urmele îmbătrânirii. Binecunoscutul său pigmentul roz indică prezenţa licopenului, un antioxidant care combate celulele afectate de radicalii liberi.

CITEȘTE ȘI: Alimente care vindecă gâtul iritat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel