Atunci când îți simți gâtul inflamat, poți consuma anumite alimente care grăbesc vindecarea.
1. Bananele
La fel ca ouăle, bananele reprezintă un aliment care se ingeră ușor atunci când te doare în gât. Dacă nu îți place gustul încearcă să îți faci un shake de banana adăugând puțin lapte, căpșuni și afine. Este mult mai gustos decât pastilele de gât mentolate.
2. Varză
Conține vitamin C, sulf, vitamin K și alți antioxidanți. Varza este un super aliment care merita încorporat în dieta noastră. Are un puternic efect anti-inflamator și poate reduce până ți durerile de cap.
3. Scorțișoara
Entuziaștii specialiști în plante recomandă scorțișoara la primul semn al "roșului în gât". Medicina tradițională chineză promovează scorțișoara pentru efectul ei anti-răceală.
4. Ouă
Au protein, dar sunt o mâncare destul de delicate pentru gâtul umflat, care nu o să îți irite traheea. Ouălele conțin omega, colină și lutein, substanțe benefice pentru organism.
5. Usturoiul
Bunica avea dreptate când spunea că usturoiul ține răceala departe. Planta conțină alicină, substanța răspunzătoare pentru mirosul usturoiului, un potential energizant pentru organism, cu proprietăți antiseptice și antivirale.
6. Lămâia
Feliile de lămâie servite în ceai nu sunt doar pentru design. Este un aliment care luptă împotriva bacteriilor, ca să nu mai spunem de aportul de vitamin C, care ne protejează în zilele răcoroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu