PNL și PC au acceptat alianța PSD-UNPR în structura USL

antonescu oprea
antonescu oprea

Surse din conducerea USL au confirmat pentru DeCe News că, în weekend, liderii formațiunii au încheiat un acord electoral și de guvernare cu liderii UNPR. Astfel, UNPR va deveni cel de-al patrulea partid al USL, odată ce PNL și PC au acceptat să ratifice la tribunal alianța dintre PSD și progresiști. Parafarea actelor va avea loc în prima săptămână din septembrie.

UNPR semnase, în luna iulie, o alianță cu PSD, partid din care provin cei mai mulți lideri ai Uniunii. Din punct de vedere formal, procesul s-a încheiat  pe 9 august, la Tribunalul București, odată cu înregistrarea Alianței de Centru-Stânga.

Acordul partenerilor din USL era necesar, conform protocolului. USL funcționează, acum, ca o uniune între două blocuri ideologice: PSD-UNPR, respectiv Alianța de Centru-Stânga și Alianța de Centru-Dreapta, PNL-PC.

USL va merge la alegerile generale în noua formulă, ca un bloc opus structurii construite în jurul PDL, dar mai importantă este activitatea parlamentară a Uniunii. Confruntați cu un vot popular negativ fără precedent, PDL și Traian Băsescu ar putea să forțeze preluarea guvernării, pentru a organiza scrutinul din decembrie. UDMR a schimbat, deja, tabăra, iar fără voturile UNPR guvernul Ponta poate pierde majoritatea în Parlament. În prezent, USL are doar două voturi în plus, în condițiile în care un mare număr de parlamentari au plecat în administrația locală. Deputații minorităților naționale, altele decât cea maghiară, nu au un acord cu USL. Oricum, ei votează în funcție de conjunctură. După ce Parchetul a intervenit partizan, la referendum, se așteaptă ca unii senatori și deputați să fie hărțuiți penal, ceea ce ar fragiliza și mai mult coaliția de guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel