Platforma X, fosta Twitter, acuzată de propagandă teroristă, conținut ilegal și informații false

foto: Unsplash
foto: Unsplash

UE a început deja ancheta. Elon Musk este nevoit să ia măsuri urgente.

Platforma X se află în atenția anchetatorilor pentru distribuirea de conținut ilegal, furnizarea de informații false, propagandă teroristă și îndemn la ură și violență, în contextul izbucnirii războiului dintre Hamas și Israel. Este prima rețea de socializare oficial investigată de Uniunea Europeană, în urma adoptării noii legislații privind serviciile digitale. 

Potrivit The Guardian, în data de 10 octombrie, comisarul Thierry Breton l-a avertizat pe Elon Musk că firma trebuie să ia urgent„măsuri de atenuare proporționale și eficiente” pentru a face față dezinformării.

„Avem, din surse calificate, rapoarte despre conținut potențial ilegal care circulă pe serviciul dvs. în ciuda semnalelor de alarmă din partea autorităților relevante”, a adăugat Breton.

„Politica noastră este ca totul să fie deschis și transparent, o abordare pe care știu că UE o susține. Vă rugăm să enumerați încălcările la care faceți aluzie pe X, astfel încât să se poată [sic] publicul să le poată vedea. Mulțumesc mult.”, a fost răspunsul dat de Musk.

Thierry Breton a dat replica: „Sunteți foarte conștient de rapoartele utilizatorilor dumneavoastră – și ale autorităților – privind conținutul fals și glorificarea violenței. Depinde de dumneavoastră să demonstrați că treceți la fapte”.

Oficialii europeni au impus un termen de 24 de ore pentru ca platformele vizate să prezinte planuri concrete pentru oprirea imediată a răspândirii acestor informații. Linda Yaccarino, directorul executiv al aplicației X, a anunțat joi că platforma a deja eliminat sute de conturi care promovau conținutul asociat cu Hamas.

Platforma X trebuie să furnizeze Uniunii Europene informații despre "activarea și funcționarea protocolului X de răspuns la criză" până pe 18 octombrie și să ofere o rezolvare pentru celelalte probleme până pe 31 octombrie.

Nu doar X se află sub presiunea Uniunii Europene. Joi, Breton a transmis un mesaj către conducerea aplicației TikTok, reamintindu-le responsabilitățile pe care le au conform Directivei privind serviciile digitale (DSA) și accentuând necesitatea aplicării riguroase a legislației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel