Plafon dublu pentru creditele în lei acordate IMM-urilor de Libra Internet Bank, cu sprijinul FEI

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Libra Internet Bank îşi extind parteneriatul, în cadrul Programului Iniţiativa pentru IMM-uri, iar prin noul acord se dublează plafonul pentru creditele în lei acordate de bancă întreprinderilor mici şi mijlocii. 

Potrivit unui comunicat al băncii, IMM-urile pot obţine în continuare credite în lei la costuri avantajoase pentru finanţarea activităţii curente şi a investiţiilor, garantate 60% de FEI, până la un plafon maxim de 402 milioane de lei, faţă de plafonul anterior de 202 milioane de lei, stabilit prin convenţia încheiată în anul 2017.

Libra Internet Bank, programul Iniţiativa pentru IMM-uri, susţine creşterea accesului la finanţare al companiilor, care beneficiază astfel de garanţii de la Fondul European de Investiţii, dar şi de o dobândă redusă. 

"Programele de garantare FEI reprezintă un instrument foarte bun prin care ne putem sprijini clienţii existenţi şi, în acelaşi timp, atrage clienţi noi, care doresc să se dezvolte şi nu o pot face din cauza costurilor de creditare sau a lipsei garanţiilor. În acest fel, putem realiza un parteneriat sustenabil între bancă şi clienţi", a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

Început în anul 2014, parteneriatul dintre Fondul European de Investiţii şi Libra Internet Bank continuă să se dezvolte. În acest moment, între cele două instituţii sunt în vigoare opt convenţii de finanţare şi garantare pentru mai multe categorii de beneficiari din toate industriile. 

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI). Misiunea sa principală este să susţină microîntreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Europa, ajutându-le să obţină acces la finanţare. FEI proiectează şi dezvoltă capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare care se concentrează exact pe acest segment de piaţă. În această calitate, FEI favorizează obiectivele Uniunii Europene pentru susţinerea inovaţiei, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi ocupării forţei de muncă.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din România, cu o reţea de 53 de sucursale deschise în toată ţara.

Tranzacţiile IMM-urilor beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Iniţiativa pentru IMM, finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel