EXCLUSIV  Pelicula ,,Asasin American”, o călătorie transcontinentală captivantă în zonele gri ale moralităţii lumii noastre

Michael Keaton
Michael Keaton

Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune, Asasin American, marchează revenirea lui Michael Keaton pe marile ecrane şi dezvăluie, din 15 septembrie, originile unui luptător cu abilităţi unice şi motivat de răzbunare.

Filmul îl aduce în prim plan, alături de Michael Keaton, pe Dylan O’Brien, care de această dată interpretează un veritabil spion antitero din secolul XXI care, într-o lume cu noi reguli, sparge toate vechile tipare. Deși suntem într-o eră nouă, plină de individualitate, aceasta este și o poveste despre agenți, care descoperă ceea ce contează cu adevărat: să muncească împreună pentru binele suprem.

Bazat pe best-sellerul din seria scrisă de regretatul Vince Flynn, filmul Asasin American transpune publicul în lumea unuia dintre cei mai populari eroi de ficțiune contemporană, care lucrează din umbră: super-agentul CIA Mitch Rapp. Atunci când viitorul promițător al lui Rapp este distrus de o pornire violentă, îi propulsează cariera ca războinic clandestin pe liniile de front ale Age of Terror. Acum, trebuie să descopere cum să își transforme furia necontrolată în energia necesară pentru vânarea celor care ar distruge visurile celorlalți, într-o lume în care nimic nu este clar.

(w670) Un spion i

Un spion in formare

Asasin American reconstituie originea lui Rapp, de la logodnic cu inima frântă, la renegat viclean, la stagiar CIA cu mult peste medie și la prima misiune în care nu avea voie să eșueze pe urma a 15kg de plutoniu furat. Filmul îi aduce împreună pe starul în devenire Dylan O’Brien, care creează un Rapp fără restricții pentru prima dată pe ecran, împreună cu actorul nominalizat la Oscar și câștigător al unui Glob de Aur, Michael Keaton în rolul legendarului antrenor CIA, Stan Hurley. Încercând să își îndrepte greșelile, Hurley îl pregătește pe Rapp să se alăture celei mai camuflate rețele din CIA, Orion. Dar, în timp ce Hurley îl învață pe Rapp că munca de spion nu poate fi personală, Rapp se bazează pe conexiuni personale pentru a-l ajuta să pătrundă într-o rețea de mercenari, vânzători ilegali de arme, extremiști și un fost agent furios, nu foarte departe de cum este el însuși, toate aceste lucruri amenințând cu un nou Război Mondial.

(w670) Shiva Nega

Shiva Negar, Michael Keaton, Neg Adamson şi Dylan O'Brien

Povestea pornește cu o viteză amețitoare, cu o secvență plină de acțiune și suspans, derulându-se foarte rapid, fiind adusă la viață de o echipă de producători de film care își știu teritoriul: regizorul Michael Cuesta (Homeland: Rețeaua terorii), scenariștii Stephen Schiff (Americanii), Michael Finch (Nume de cod: Spionul de noiembrie), Edward Zwick & Marshall Herskovitz (Ultimul samurai, Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!) și producătorii Lorenzo di Bonaventura (Salt, Greu de pensionat) și Nick Wechsler (Drumul, Pe sub piele).

Cuesta a creat acest film ca o călătorie transcontinentală grea, dar captivantă, care se întinde la  Washington D.C. la Istanbul, la Roma la puntea  unei nave portavion... și chiar în zonele gri ale moralității lumii noastre din 2017.

Regizorul afirmă: „Aceasta este povestea originii lui Mitch Rapp, pe măsură ce se transformă dintr-un bărbat care caută să se răzbune într-un profesionist care acționează cu un simţ dezvoltat de justiție. De-abia aștept să văd fanii cărții și nu numai să îl vadă pe Dylan O’Brien cum devine Mitch. Dylan are un farmec foarte contemporan ca star de filme de acțiune din acest mileniu și cred că publicul va fi încântat de modul în care interacționează cu Michael Keaton care nimerește la perfecție personalitatea de tip dur a lui Hurley ca un John Wayne al secolului XXI.”

(w670) Michael Ke

Pentru văduva lui Vince Flynn, Lysa, faptul că a văzut munca soțului transpusă pe ecran a fost profund emoționant. Aceasta spune despre experiență: „După ce am văzut filmul, am fost foarte entuziasmată și împăcată cu gândul că Vince este atât de mândru și umil. Integritatea personajelor a fost păstrată cu succes de la paginile scrise pe marele ecran.”

Ceea ce Tom Clancy a fost pentru thrillerul de spionaj din anii ’80, pliind realitatea Războiului Rece și cea mai întunecată suspendare a operațiunilor de spionaj americane pentru a crea povești extraordinar de interesante, Vince Flynn a devenit pentru noul mileniu. Pe măsură ce lumea s-a schimbat după 11 septembrie într-un labirint amețitor de pericole care nu pot fi prevăzute, Flynn a schimbat și romanul de spionaj. S-a îndepărtat de o eră de thrillere cool în genul Est vs. Vest și s-a aventurat într-o nouă lume curajoasă, plină de pericole spontane, nebune care pot veni de nicăieri. A anticipat că o creștere a terorismului împotriva civililor la nivel global ar însemna că CIA ar trebui să recruteze un nou tip de agenți. Cu teroriști care provin din diverse regiuni și medii, agențiile secrete de informații pun un nou preț pe spionii capabili să intre în mintea întunecată a celor care nu sunt motivați atât de mult de scopuri politice, ci să aprindă întreaga lume cu furia lor.

În 1999, Flynn l-a prezentat pentru prima dată pe Rapp. Era deja veteran CIA rezervat pentru cele mai dificile misiuni din Transfer of Power, în care un atac terorist transformă Casa Albă într-o situație cu luare de ostatici, în care Rapp este trimis într-un ultim efort pentru a salva același guvern american care l-a chinuit. A fost un succes instantaneu, lăudat de Publisher’s Weekly ca fiind o carte care are o „intrigă nesfârșită.” Apoi cartea a declanșat o serie întreagă de romane, mai exact 13 romane scrise de Flynn, precum și altele scrise apoi de Kyle Mills, care ales să continue seria după moartea timpurie a lui Flynn.

Flynn a obținut susținere din partea unor membri ai comunității agenților secreți de informații care au fost uimiți de acuratețea romanelor sale. A scris cu o cunoaștere din interior despre cum funcționează agențiile guvernamentale, cum se desfășoară operațiunile sub acoperire, precum și modul în care luptele interne de la Washington și intrigile globale pot genera o ceață groasă deasupra luptei pentru păstrarea siguranței americanilor.

În 2010, Flynn a răspuns cerințelor fervente ale fanilor de a scrie din nou și, într-un final, le-a dat cititorilor povestea pe care au vrut-o: începuturile lui Rapp, explorând modul în care un copil proaspăt absolvent de facultate, singuratic, rănit emoțional a devenit coșmarul cel mai întunecat al teroriștilor. Acesta era Asasin American. Avea să devină una dintre cele mai apreciate și îndrăgite cărți, pentru că prezenta trecutul plin de suferință al lui Rapp, iubirea pe care a pierdut-o, durerea pe care l-a motivat și recrutarea sa într-un program ultra-secret de a antrena agenții să lucreze în afara regulilor standard. De data aceasta Publisher’s Weekly nota: “Flynn ne prezintă obișnuitul lui thriller internațional plin de acțiune, dar, în timp ce ne prezenta începuturile lui Rapp, a adus un plus de profunzime și esență.”

Asasin American este povestea anterioară a întregii serii, așa că asta a fost o metodă grozavă pentru noi de a prezenta publicului începuturile lui Mitch, pentru fanii cărții și nou-veniții deopotrivă,” spune di Bonaventura. „Prin faptul că am început cu Mitch ca tânăr adult și nu ca veteranul priceput, afectat de război, care va deveni, poți vedea cum și-a dezvoltat toată solemnitatea.”

„În definitiv aceasta este o poveste despre cum cineva devine un erou. Acesta este locul unde Vince Flynn chiar a excelat. A vrut nu numai să poarte cititorii către o lume fizică a agenților secreți din ziua de azi, dar și într-o lume emoțională a acelor bărbați și femei care sunt determinați să ne protejeze pe noi ceilalți, să exploreze motivele pentru care cineva ar face orice sacrificiu, deși s-ar putea ca nimeni să nu știe ce au făcut pentru a ne proteja. Și asta este exact ceea ce face Asasin American”, a adăugat el.

Producătorii de film au ales o echipă de scriitori conduși de Stephen Schiff, cunoscut pentru munca sa din serialul cu spioni de televiziune sovietic, Americanii, pentru a transpune povestea pe ecran. Au decis să transpună povestea originii lui Rapp în prezent, pentru a evidenția iubirea lui Flynn pentru poveștile momentului într-o lume care se schimbă de la o clipă la alta. De asemenea, atenția s-a întors către noul personaj, Ghost, în rolul răufăcătorului principal din poveste, un personaj care reflectă cât de neclar este terorismul în ziua de astăzi, venind din partea persoanelor la care te aștepți cel mai puțin, și care servește drept o oglindă întunecată pentru Rapp pe măsură ce își făurește noua personalitate. Au fost făcute și alte schimbări pentru a mări viteza și entuziasmul pe parcursul a celor două ore, dar încă de la început fundația a avut în vedere să păstreze spiritul creației lui Flynn.

Michael Keaton a fost atras de combinarea elementelor care aparțin anului 2017, dar cu perspectiva unică POV a lui Flynn asupra spionajului din zilele noastre. „Scenariul este foarte diferit față de carte, dar am simțit că a păstrat esențialul a ceea ce Vince încerca să transmită, iar în același timp au complicat lucrurile din punct de vedere moral și global într-un mod care intrigă”, spune acesta.

Wechsler continuă: „O parte din lucrul pe care oamenii îl îndrăgesc la Mitch este faptul că nu îi este niciodată frică să descopere adevărul, iar acest lucru este valabil indiferent dacă se confruntă cu teroriști, politicieni sau aceia care se consideră superiorii lui. Pur și simplu nu acceptă nimic de la nimeni. Și fiindcă Mitch nu suferă fraierii de nicio parte, va evolua într-un fel de șerif secret al întregii lumi din vest, care ține răul departe.”

Stephen Schiff vede filmul Asasin American ca fiind o poveste despre maturizare: „La început, Mitch este un băiat, nu foarte diferit de oamenii pe care îi cunoaștem, prietenii, frații, fiii și fiicele noastre. Are un talent și abilități unice, dar nu le cunoaștem până mai târziu. Când este lovit de tragedie, începe călătoria către a deveni bărbat. Toate personajele pe care le întâlnește îl ajută să se transforme în ceea ce va deveni, dar are propriul drum de parcurs, propria durere și pasiune și determinare. Doar el îl poate crea pe Mitch Rapp, Asasinul American.”

Angajamentul producției la perspectiva lui Flynn a fost foarte impresionant pentru văduva lui Flynn, Lysa Flynn, care a devenit o susținătoare a filmului încă de la început. Crede că Vince ar fi fost foarte încântat să îl vadă pe Rapp, un personaj care a fost nimerit atât de bine încât unii fani chiar au crezut că Vince însuși este Mitch sub acoperire, devenind carne și oase din paginile cărții.

„Îmi doresc din tot sufletul ca Vince să fi putut fi aici să vadă acest lucru,” spune Lysa Flynn. „Dacă ar fi aici, știu că ar fi fost pe platoul de filmare, vorbind cu toată lumea atât din spatele camerelor cât și din fața acestora. Aprecia mult o etică strictă a muncii, dar eu am văzut oamenii de la toate nivelurile lucrând din greu pentru a face acest film. Vizionarea lui a fost grozavă.”

 

Recrutarea lui Dylan O’Brien

Rapp din Asasin american este un Mitch Rapp la începutul formării sale. Este încă foarte tânăr pentru o profesie atât de brutală, prea verde pentru a gestiona situații aprinse și învățând rapid tot ceea ce se va combina mai târziu în el pentru a îl face atât de bun la această meserie letală. De aceea producătorii de film au căutat un actor tânăr, la începutul carierei, cineva care putea deveni un adult mai întunecat, mai profund, care va deveni în cele din urmă Mitch Rapp la capacitate maximă.

Au găsit ceea ce căutau în actorul Dylan O’Brien care are 25 de ani, care nu a avut niciun rol ca acesta până acum. Rolul lui O’Brien ca Thomas din seria distopică Labirintul i-a convins pe aceștia că are combinația perfectă dintre îndrăzneală și încredere în sine pentru a-l portretiza pe Rapp ca fiind un tânăr chinuit.

Di Bonaventura a lucrat recent cu starul în devenire în filmul Deepwater Horizon: Eroi în largul mării și a intuit o caracteristică eroică. „Publicul trebuie să se implice emoțional în povestea lui Mitch și poți face asta cu Dylan,” spune producătorul. „A abordat rolul cu umilință, dar a și înțeles că Mitch este un dur care se ridică la un alt nivel de implicare decât inamicul. În unele scene îl poți vedea pe Mitch că nu este tocmai adunat, dar în momentul în care cineva îl provoacă, el răspunde cu o forță mult mai mare. După care te gândești că «ah, acolo începe să iasă la suprafață Mitch Rapp». Și exact așa este.”

Nick Wechsler completează: „Dylan este la fel de american ca plăcinta americană cu impresia și farmecul oricăruia dintre noi. Am aflat la scurt timp că este de asemenea un atlet foarte puternic, armonios, care a putut să întreacă orice speranțe despre modul în care a transmis acțiunea. Mitch trebuie să facă față multor traume emoționale, pe care Dylan a reușit să le exploreze într-un mod foarte personal. Nu numai că a trebuit să se concentreze și să își antreneze corpul, dar a trebuit să își antreneze și mintea și a luat toate lucrurile acestea în serios.”

Cireașa de pe tort pentru O’Brien a fost șansa de a lucra împreună cu Michael Keaton, magistral în rolul durului antrenorului CIA, Stan Hurley. Lui O’Brien îi place să se joace cu contrastele dintre personaje. „Hurley și Mitch au o relație atât de convingătoare pentru că amândoi sunt persoane dificile,” meditează O’Brien. „Fiecare dintre ei își câștigă încrederea greu, dar încă de la început ceea ce merge pentru amândoi este faptul că se respectă reciproc. Și cred că Mitch chiar vrea să învețe tot ce poate de la Hurley și poate să își dovedească capacitățile în fața lui Hurley. Vrea ca Hurley să vadă că este mai mult decât pare la prima vedere.”

Cei doi ajung să se schimbe unul pe celălalt. „Mitch este ca un animal în cușcă când îl întâlnește pe Hurley, dar Hurley îl învață că sunt momente în care trebuie să îți înfrânezi pornirile. În același timp, Mitch îi reamintește lui Hurley că uneori emoțiile sunt cele care stau la baza loialității. Ai nevoie de acel amestec de pasiune și detașare pentru a putea supraviețui ca asasin,” spune O’Brien. „A fost înălțător să explorez toate aceste lucruri cu Michael. Face această treabă în modul său caracteristic și pasiunea și energia pe care încă o are zi de zi pur și simplu m-a uimit. Am 25 de ani și mă simt mai blazat decât el!”

Producătorii de film au fost încântați să îl vadă pe Keaton că joacă rolul unui personaj cinic, cu o volatilitate fizică, cu o duritate în vorbe și care acceptă o provocare în acest film. „Michael a creat atât de multe interpretări lăudate și remarcabile, dar acesta este un tip de rol în care nu l-am mai văzut pe Michael așa că va fi foarte interesant,” spune Nick Wechsler. „Am vrut ca Hurley să fie mult mai mult decât o ștampilă ștearsă, pusă pe un personaj de acțiune. Am vrut să aibă o profunzime a personajului și de aceea Keaton a fost o alegere atât de bună.”

Abilitățile de comediant ale lui Keaton au făcut o impresie asupra lui Lysa Flynn că acesta se potrivește stilului lui Vince Flynn. „Am simțit că este important pentru Hurley să fie cineva cu un simț dezvoltat al umorului și care este neșlefuit, așa că a fost grozav să îl văd pe Michael în acest rol. A trebuit să fie cineva care să se descurce cu un personaj de tipul șmecherului cu o nuanță comică, pentru că și Vince era la fel,” spune aceasta. „Vince era amuzant și foarte glumeț și voia ca personajele sale să fie plăcute și reale.”

(w670) Dylan O'Br

Dylan O'Brien

Acesta nu este prima incursiune a lui Keaton în filmele de acțiune, dar ceea ce l-a atras la Asasin american a fost abordarea unică a lui Michael Cuesta. „Michael este foarte inteligent și ceea ce am admirat cel mai mult a fost faptul că a vrut să creeze un thriller cu spioni care este mai nuanțat și meditativ asupra lumii din ziua de astăzi. Nu am vrut să fac ceva care ar fi fost încă un film-clișeu cu spioni, cu obișnuiții tipi răi, și Michael a făcut niște alegeri inteligente pentru a evita stereotipurile și pentru a nu simplifica lucrurile complicate. Filmul reflectă cât de complicată este lumea în momentul de față”, spune Keaton.

(w670) Scena din

Scenă din film

Din punct de vedere fizic, Keaton s-a bucurat să înceapă antrenamentul hard-core, chiar exersând coregrafie de luptă în timpul pauzelor de pe platoul Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă. „Sunt în formă tot timpul anului, așa că eram destul de aproape,” spune Keaton. „Dar când am realizat cât de în formă și antrenat era Dylan, era atât de impresionant, încât am realizat că publicul trebuie să creadă într-adevăr că Stan poate face față. Așa că în loc de cardio, ceea ce e ce fac de obicei, am ridicat mult mai multe greutăți pentru acest film.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel