„Pe aripile vântului”, decizie a HBO Max

Platforma de streaming HBO Max intenţionează să reintroducă spre difuzare filmul „Pe aripile vântului”, scos ca urmare a protestelor generate de uciderea lui George Floys, scrie Variety.

Sandra Dewey, preşedintele departamentului de producţie al HBO Max, a declarat pentru Variety că platforma „încă elaborează” o strategie pentru a reintroduce celebrul film.

„Ne mişcăm încet şi atent şi cred că acesta este răspunsul corect. Va fi reintrodus, dar după ce va fi plasat în context”, a spus Dewey.

„Nimeni nu vrea să scoată din conţinut scene - şi există multe - care conţin insensibilitate rasială. Considerăm că este nevoie de crearea unui cadru în discursul de astăzi", a continuat reprezentaanta HBO Max.

Dewey, care de asemenea supraveghează operaţiunile de afaceri pentru TNT, TBS şi truTV, a dezvăluit că încă înainte de scandalul „Pe aripile vântului”, HBO Max a avut şi discuţii interne despre anumite elemente din seria clasică de animaţie „Looney Tunes”.

Clasicul film ”Gone with the Wind/ Pe aripile vântului” (1939, în regia lui Victor Fleming), cu Clark Gable şi Vivien Leigh, a fost scos de HBO de pe platforma de VOD, HBO MAX, de teama reacţiilor negative pentru modul în care prezintă persoanele de culoare, relatează New York Times.

”Pe aripile vântului” a fost mereu criticat de o parte a societăţii americane pentru modul în care prezintă sclavii şi pentru că a romanţat sclavia şi războiul civil. Cu toate acestea, Hattie McDaniel a devenit prima actriţă de culoare premiată cu Oscar pentru rolul lui Mammy, sclava de casă a familiei O’Hara care deţinea plantaţia Tara, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel