PDL și PNL, sarcină oficială de la PPE să fuzioneze

Crin Antonescu, Vasile Blaga
Crin Antonescu, Vasile Blaga

Liderii Partidului Popular European le-au declarat democrat-liberalilor români că încurajează fuziunea PNL - PDL.

"Reprezentanţii conducerii PDL la şedinţa Partidului Popular European au prezentat astăzi, la Bruxelles, strategia de unificare a Dreptei din România, fiind felicitaţi pentru acest demers de preşedintele PPE Joseph Daul şi de secretarul general al popularilor, Antonio Lopez-Isturiz. Astfel, liderii popularilor i-au asigurat pe preşedintele Vasile Blaga, pe prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu şi Anca Boagiu (vicepreşedinte PPE) că încurajează şi susţin fuziunea PDL-PNL", se arată în comunicatul transmis de PDL și citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, Vasile Blaga a asigurat că PDL "va conduce rapid şi hotărât" procesul de fuziune, în timp ce Cătălin Predoiu a afirmat nevoia de un "partid puternic de centru-dreapta care să învingă PSD".

Partidul Popular European a anunțat, marți, că PNL nu se va putea afilia imediat la cea mai mare familie europeană, ci va trebui să aștepte până la următoarea Adunare Politică a PPE, care va avea loc în septembrie. 

PMP a depus și el o cerere de adeziune la PPE, în luna februarie, care este analizată în prezent de familia europeană a popularilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel