Parlamentare 2020. PNL recunoaşte că a pierdut, dar nu cedează. Cezar Preda: "Preşedintele va face ce a făcut Băsescu în 2004"

Cezar Preda, deputat PNL, a recunoscut înfrângerea liberalilor la alegerile parlamentare, însă spune că tot PNL va guverna. 

"Sunt anumite certitudini pe care le avem acum şi unele care sunt încă în incertitudine. Una dintre certitudini este că PSD a câştigat alegerile, la o diferenţă de 5 puncte. A doua certitudine este că se va înttâmpla ceea ce am trăit în 2004. Şi preşedintele Klaus Iohannis va face ce a făcut fostul preşedinte Klaus Iohannis. Deşi PSD a avut cele mai multe voturi atunci, s-a format o coaliţie şi Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr a ajuns la guvernare, deşi nu câştigase alegerile. 

Incertitudinile sunt legate de intrarea PMP în Parlament, pentru că intrarea lor ar duce la o alianţă de dreapta normală, împreună cu UDMR. Am văzut că unii colegi de-ai mei au spus că va fi o majoritate fragilă. Va fi o coaliţie care va avea cam 55 la sută şi în Parlament se va întări. 

Surprize ca AUR, spre exemplu, eu am mai văzut. Şi PPDD s-a numit surpriză, iar în trei luni nu mai exista ca grup. Lucrurile se schimbă în Parlament. Cea mai dificilă problemă va fi armonizarea programului nostru cu cel al USR-ului", a declarat Cezar Preda, deputat PNL, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel