Paradox: Nintendo avertizează că jocurile sale în 3D nu sunt recomandate celor mici, medicii oftalmologi susțin că nu există niciun risc - VIDEO

nintendo-3ds
nintendo-3ds

S-au schimbat rolurile. Pentru prima oară o companie avertizează asupra riscurilor pe care le presupune tehnologia pe care o folosește, iar medicii sunt cei care spun că avertizarea nu are nicio bază științifică.

Câteva săptămâni înainte de lansarea unei noi console pentru jocuri video în 3D, Nintendo a publicat o alertă despre posibilele riscuri ale acestei tehnologii, alertă care a creat adevărate dezbateri. Compania japoneză avertiza că imaginile în trei dimensiuni, privite timp îndelungat, pot să creeze efecte adverse în ceea ce privește dezvoltarea copiilor mai mici de șase ani și le recomanda acestora consola tradițională în două dimensiuni. Specialiștii în oftalmologie au reacționat rapid și susțin că nu există date medicale care să confirme aceste riscuri. Nu se poate alarma populația, căci nu există niciun studiu care să demonstreze că imaginile în 3D sunt nocive pentru cei mici. Oftalmologii cred că este vorba mai mult de intenția companiei de a se proteja de eventuale atacuri legale decât despre un risc real. Încă de mici, toți vedem în trei dimensiuni, explică oftalmologii. Să privim imagini în 3D ale unei console nu trebuie să constituie nicio problemă. Consola produsă de Nintendo, care va ajunge în magazinele din Europa în luna martie, va fi prima consolă de jocuri video în 3D pentru care nu va fi nevoie de ochelari speciali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel