Ouă uriașe încondeiate la Muzeul Astra din Sibiu

Facebook - Muzeul Astra
Facebook - Muzeul Astra

Muzeul Astra din Sibiu are o nouă inițiativă, vizitatorii putând să încondeieze ouă uriașe, muzeografii fiind la dispoziția acestora, pentru a le explica însemnătatea folosirii culorilor naturale.

Vizitatorii Muzeului ASTRA vor avea ocazia, până joi, să încondeieze 16 ouă de carton, de aproximativ un metru şi jumătate, sub îndrumarea muzeografilor care le vor explica însemnătatea folosirii culorilor naturale, informează un comunicat de presă remis Agerpres.

"Muzeul ASTRA organizează în această săptămână o activitate inedită, destinată vizitatorilor de toate vârstele şi denumită sugestiv 'Oul uriaş'. Aşa se face că participanţii vor avea ocazia să picteze planşe din carton, sub forma unor ouă uriaşe, care măsoară aproximativ 1,30 m. Sub îndrumarea muzeografilor şi pedagogilor din Muzeul ASTRA, ouăle 'gigant' vor fi pictate cu motive tradiţionale regăsite pe ouă încondeiate. În tot acest timp, muzeografii le vor oferi pictorilor de ocazie informaţii despre tehnica încondeierii ouălor, dar şi despre folosirea culorilor naturale în acest proces şi ce simbolizau desenele respective. Ca să încurajăm vizitatorii să se implice în acest eveniment, am expus prin mai multe gospodării din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului nu mai puţin de 16 ouă uriaşe, pictate recent de copii care au participat la activităţile educaţionale din muzeu", se arată în comunicat.

Activitatea deschisă până joi



Activitatea "Oul uriaş" are loc în Muzeul în aer liber până joi, 29 aprilie, între orele 10,00-16,00, în Pavilionul nou - zona Etno Tehno Parc.

"Oul uriaş - În aşteptarea iepuraşului de Paşti" se va desfăşura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Accesul este permis în baza biletului de intrare în muzeu, iar participanţii vor primi hărţi la intrarea în Muzeul ASTRA, pentru a identifica cu uşurinţă Pavilionul Nou din zona Etno Tehno Parc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel