Ora exactă la care ar trebui să mergi la culcare ca să te trezești odihnit

Foto Pexels
Foto Pexels

Specialiștii au descoperit că odihna nu apare în funcție de orele de somn, ci mai degrabă în funcție de ciclul de somn în care te afli.

Potrivit unui studiu realizat de site-ul  Hillarys (magazin dedicat decorațiunilor interioare), se pare că numărul de ore pe care le doarme o persoană sunt mai puțin importante. Deși s-ar putea să te gândești că, cu cât petreci mai mult timp în pat, cu atât vei avea un somn mai bun, se pare că, de fapt, este mult mai mult decât atât, informează Can Can

S-a inventat calculatorul de somn

Visul multor oameni a devenit realiate și se pot bucura de un somn odihnitor cu ajutorul  unui calculator de somn.

Potrivit calculatorului minune, se pare că totul ține mai degrabă de ciclurile de somn decât de obținerea mai multor ore de somn. Dacă te trezești la momentul nepotrivit în timpul unui ciclu de somn, te vei trezi mai obosit, chiar dacă ai dormit mai mult timp. Prin urmare, iată câteva exemple:

Trebuie să vă asigurați că sunteți treaz și că vă ridicați din pat la 7 dimineața? Atunci trebuie să vă culcați fie la ora 21.46, fie la 23.16. Dacă aveți o noapte lungă și nu va convine nici una din aceste ore, atunci mai sunt două variante, fie la ora 21.46, fie la 23.16.

De menționat este că acest calculator minune ia în calcul media de 14 minute necesare pentru ca oamenii să adoarmă în mod normal, așa că trebuie neapărat să fiți în pat la ora calculată.

Ora exactă la care trebuie să te culci, ca să te trezești odihnit

Pentru a fi în picioare la ora 6 dimineața, trebuie să vă culcați la ora 20:46, 22:16 sau chiar 23:46. Există soluție și pentru cei mai activi pe timpul nopții și o variantă ar fi la 1:16 dimineața.

Ce ziceți de 8 dimineața? Iată la ce ora trebuie să te vă culcați pentru a vă trezi la ora 8 dimineața: 22:46, 12:16, 1:46 sau 3:16

Ce sunt ciclurile de somn?

Un ciclu de somn durează între 90 și 110 minute, timp în care trecem prin 5 stadii de somn – 4 stadii de somn cu mișcări oculare non-rapide (NREM) și un stadiu de somn cu mișcări oculare rapide (REM).

Stadiul 1 de somn este cel în care trecem cu ușurință de la stadiul de veghe la cel de somn și putem fi treziti de cel mai mic zgomot. Trecem de la un somn ușor în stadiul 1 la un somn foarte profund în stadiul 4. Este dificil să trezești pe cineva în stadiul 4 al unui ciclu de somn, motiv pentru care s-ar putea să te simți mai amețit dacă te trezești în timpul acestui stadiu.

Al cincilea stadiu, somnul REM, este cel în care au loc cele mai multe vise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel