OMS: Sursa valului de E.coli, cel mai probabil un aliment preferat mai mult de femei

femeie mancand
femeie mancand

La originea bacteriei care a provocat deja 19 decese în Europa ar putea fi un aliment preferat îndeosebi de femei, deoarece ele sunt contaminate în număr mai mare, a estimat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

„Este probabil ceva preferat mai mult de femei decât de bărbaţi“, a declarat Andrea Ellis, epidimiolog la departamentul de monitorizare a maladiilor de origine alimentară şi zoonotică al OMS, într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres. Andrea Ellis a răspuns astfel la o întrebare privind originile bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh) şi motivele pentru care numărul femeilor contaminate este mai mare. Potrivit OMS, 12 ţări au semnalat deja cazuri de contaminare cu această bacterie, care provoacă hemoragii ale sistemului digestiv şi, în cazurile mai grave, tulburări renale (sindromul hemolitico-uremic, SHU).

Potrivit unui calcul făcut de AFP, bazat pe date publicate de autorităţile naţionale, peste 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de la izbucnirea epidemiei. În Germania, autorităţile au înregistrat 18 morţi. Cea de-a 19 persoană a decedat în Suedia.

În timp ce sursa şi modul de transmitere a bacteriei rămân un mister, Rusia şi Libanul au interzis importurile de legume provenite din toate ţările Uniunii Europene, care a considerat aceste măsuri ca fiind contrare regulilor comerţului internaţional.

„OMS nu recomandă introducerea de restricţii privind comerţul“, a subliniat de mai multe ori dna Ellis. Andrea Ellis a explicat că există o largă documentaţie potrivit căreia contaminarea cu E.coli se poate face de la o persoană la alta. „Transmiterea de la o persoană la alta poate avea loc atunci când igiena lor este insuficientă“, a declarat dna Ellis, insitând asupra importanţei spălării mâinilor.

Responsabilul OMS a invitat populaţia să respecte recomandările făcute de autorităţile sanitare naţionale şi locale. Ea a mai spus că luarea de medicamente antidiareice nu este recomandată, deoarece se încetineşte eliminarea toxinei.

Citeşte şi:

Situație stranie în cazul îmbolnăvirilor cu bacteria E.coli: 68% dintre infecții s-au produs la femei

Cât de sigură este salata? E.coli este doar una dintre multele ameninţări care colcăie prin legumele de la supermarket

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel