EXCLUSIV  Omagiu corpului – expoziție de sculptură și pictură

Vază cu flori de câmp, Ioana Badea.
Vază cu flori de câmp, Ioana Badea.

În perioada 6-17 februarie, Galeria de Artă – Calderon a Centrului Cultural Mihai Emineescu își deschide porțile pentru a găzdui expoziția de sculptură a lui Alin Caracaș, un tânar artist aflat la prima sa expoziție personală.

Evenimentul face parte din programul lansat în luna ianuarie de Galeria ARTUT, program intitulat Un artist si invitații săi.

Artistul, masterand anul II al UNArte București a adresat prietenilor săi o provocare, aceea de a încerca să interpreteze în diferite tehnici corporalitatea. Au răspuns invitație sale opt pictori. Sculpturile lui Alin Caracaș ocupă ambele săli ale Galeriei Calderon și sunt înconjurate de picturile lui Valentin Baban, Ioana Badea, Florentina Bazgan, Adrian Branea, Elena Dumitrescu, Victor Radocea, Florin Ioan Stoenescu, Bogdan Turcea și Alexandru Zană.

L-am întâlnit pe artist în timp ce monta expoziția și ne-a declarat: ”Ca medic și sculptor sunt foarte interesat de felul în care un artist vizual poate interpreta formele corpului. Lucrarea mea de licența a fost dedicată mâinii. În anul I master am studiat în principal portretul. Acum sunt preocupat de corpul uman și de expersivitatea lui privită în integralitatea sa. Multumesc prietenilor mei care au acceptat provocarea acestei teme și care expun alături de mine.”

Vernisajul are loc luni 6 februarie la ora 17.30.

Foto: Vază cu flori de câmp, Ioana Badea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel