Oficial Microsoft România avertizează că Windows XP a devenit periculos. Vezi de alternative ai

windows seven
windows seven

Tudor Galoş, Windows Business Group Lead la Microsoft România, recomandă utilizatorilor să treacă la Windows 7 deoarece Windows XP a devenit periculos.

”Utilizatorii XP se expun şi nivelul atacurilor creşte zilnic. Au loc furturi de date, se sparg conturi de card, se fură informaţii”, a declarat el, citat de money.ro.

„De la lansarea Windows 7 am vândut peste 670.000 de licenţe în România - preinstalate, licenţiere în volum sau pachete – toate licenţe noi, nu upgrade-uri”, a spus Tudor Galoş.

Potrivit oficialului Microsoft, Windows 7 are în acest moment o cotă de piaţă de 33% pe piaţa din România. Celelalte sisteme de operare ale Microsoft cu cote importante sunt Windows XP şi Windows Vista.

Întrebat care va fi argumentul prin care Microsoft îl va convinge pe utiliizator să treacă la noul sistem de operare, Windows 8, despre care s-a spus că va fi lansat la sfârşitul acestui an, Tudor Galoş a spus că soluţia este Windows 7.

„Ceea ce dorim să transmitem este că utilizatorul nu trebuie să aştepte Windows 8. Trebuie să treacă pe Windows 7, în primul rând pentru securitate”.

Reprezentantul Microsoft a reamintit faptul că Windows XP nu mai beneficiază de suport tehnic din partea companiei. „Utilizatorii XP se expun şi nivelul atacurilor creşte zilnic. Au loc furturi de date, se sparg conturi de card, se fură informaţii”.

O alternativă ar fi şi renunţarea la sistemele de operare de la Microsoft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel