Oamenii înalţi, predispuşi la cancer

tall_woman_and_man_1
tall_woman_and_man_1

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford atrag atenţia asupra faptului că oamenii înalți au mai multe celule, inclusive celule stem și, prin urmare, mai multe șanse ca aceste celule să sufere mutații și să devină maligne.

Autor: Andra Munteanu

Şi hormonii, influenţele mediului și bagajul genetic ar putea fi factori foarte importanți în declanșarea cancerului.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford, împreună cu niște colegi din Spania, au examinat dovezi din studiul Million Women care legau înălțimea de cancer. Rezultatele arată că femeile cu picioare lungi au de trei ori mai multe șanse de a face cancer decât mignionele, scrie The Telegraph.

Studiile au fost făcute pe femei cu stiluri diferite de viață și care aveau statuturi diferite și proveneau din medii diferite. Rezultatul a fost că la fiecare zece centimetri în înălțime, riscul de cancer crește cu 16 procente. Chiar dacă studiul a fost făcut pe femei, descoperirea se aplică și bărbaților.

Studiul Million Women a fost lansat în 1990 și include 1.3 milioane de femei din Marea Britanie și cerceta o gamă largă de factori care ar putea influența sănătatea acestora, inclusive anticoncepționale și terapie de înlocuire a hormonilor. În timpul studiului, pe o perioadă de zece ani au fost depistate 97.000 de cazuri de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel