O şansă pentru orbi: Ochelarii bionici pot ajuta mii de oameni să vadă din nou

Ochelarii bionici ar putea fi, în curând, de vânzare, pentru a ajuta sute de mii de oameni orbi să poată vedea din nou. Cercetătorii de la Universitatea Oxford sunt în curs de dezvoltare a unor „ochelari inteligenţi“, care utilizează camere mici şi un calculator de buzunar pentru a alerta purtătorii, de prezenţa obiectelor şi a oamenilor din jur.

Autor: Roberta Cautiş

Ei vor face mai uşoară, pentru orbi, navigarea prin centrele comerciale şi staţiile aglomerate de tren şi-ar putea chiar să le permită să "citească" numerele de transport ale autobuzului şi afişajul computerizat de pe maşinile de numerar.

Ochelarii uşori şi ieftini, care ar putea fi gata pentru vânzare generală în anul 2014, în cazul în care trec testele cu succes, vor fi potriviţi pentru marea majoritate din cei 300.000 de britanici, care sunt nevăzători, informează

Persoanele în vârstă, cu degenerare maculară legată de vârstă, sunt susceptibile de a fi cei mai mari beneficiari.

Doctor Hicks plănuieşte să facă mici teste de laborator pe orbi, în acest an, înainte de a înscrie 120 de persoane într-un studiu, care va dura doi ani şi va explora utilizarea ochelarilor bionici atât în centrele comerciale, cât şi la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel