O gaură de ozon va trece deasupra României la sfârşitul lunii

178
178

Oamenii de ştiinţă avertizează că o gaură de ozon, formată la Polul Nord şi care se întinde pe o suprafață „extraordinar de mare“, se deplasează către Scandinavia şi Europa de Est, urmând ca la sfârşitul lunii (probabil pe 30 - 31 martie) să se afle deasupra României.

Stratul de ozon, care se subţiază cu o viteză foarte mare a fost detectat pentru prima dată de o reţea internaţionala ce cuprinde 30 de staţii de sol care măsoară ozonul, montate în regiunile arctice şi sub-arctice, coordonate de cercetătorul Alfred Wegener de la Institutul de Cercetări Polare şi Marine.

„Pierderea de ozon se produce încă cu o viteză foarte mare şi, în momentul de faţă, nu vedem cum s-ar putea opri acest fenomen în următoarele 10-14 zile“, a precizat Markus Rex, cercetător la Institutul Alfred Wegener.

Măsurătorile staţiilor polare au arătat că aproximativ jumătate din stratul de ozon a fost distrus la unele latitudini, a spus Markus Rex, şi în zona arctică a fost pe punctul de a pierde o cantitate-record de ozon, care protejează pământul de radiaţiile ultra-violete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel