O companie din SUA vrea să breveteze frunzele de salată verde

Sursa foto Twitter @LittleLeafFarms
Sursa foto Twitter @LittleLeafFarms

Little Leaf Farms este compania din SUA care vrea să breveteze frunzele sale de salată verde pentru a le face parte integrantă a mărcii sale. 

Deși se știe că fiecare legumă crește diferit, compania Little Leaf Farms se bazează pe particularitatea procesului său de cultivare și pe recunoașterea instantanee a ”Baby Crispy Green Leaf” pentru a convinge Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite să-i acorde brevetul. Aceasta ar putea fi o decizie care ar intra în istorie și care ar crea un precedent.

Linsay Hardie, vicepreședinte de marketing pentru Little Leaf Farms, susține că clienții spun adesea că recunosc salata verde a companiei în salatele pe care le consumă, fie la casele prietenilor, fie la restaurante. De aici și ideea de a încerca să înregistreze forma unică a acestor frunze.

În cazul în care vă întrebați dacă această salată verde a fost modificată genetic pentru a lua această formă particulară, raspunsul este nu. Salata nu este un OMG.

Potrivit Futuro, forma curioasă derivă dintr-un anumit tip de sămânță, care crește astfel doar datorită unei combinații de umiditate, nutrienți și lumină naturală. De obicei, companiile încearcă să protejeze aspecte unice și controlabile ale mărcii lor.

Little Leaf Farms vrea să ”își însuşească” ceva ce, de fapt, natura îl poate produce singură dar echipa sa juridică are încredere în posibilitatea obținerii brevetului, atâta timp cât produsul îndeplinește cerințele cerute.

Pentru a fi aprobată, marca comercială nu trebuie să fie esențială pentru utilizarea produsului. În cazul salatei de la Little Leaf Farms, până la urmă, forma nu îi sporește aroma.

Nu este încă clar dacă această companie va putea obține un brevet pentru frunzele sale de salată. Dacă intenția de brevetare a Little Leaf Farms va avea succes, ar putea deschide noi posibilități pentru protejarea formelor și caracteristicilor altor legume sau produse agricole. Într-o zi am putea mânca cu toții salate cu ingrediente și mărci comerciale brevetate.

Citește și: 

Ardeiul discordiei la Oficiul European de Brevete: Bio-Brevetul impus unei plante care există deja

Locul conflictului a fost Oficiul European de Brevete (EPO), care la sfârșitul săptămânii trecute a respins un recurs depus împotriva unui brevet deținut de Syngenta, un gigant chinez cu sediul în Elveția, referitor la un soi de ardei iute.

Recursul numit ”Fără brevete pe semințe!” fusese prezentat de o coaliţie de asociaţii din 27 de ţări diferite, care au cerut practic interzicerea brevetării semințelor. Cazul se desfășoară de cel puțin un deceniu și... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel