Număr record de participanţi la Festivalul Video ART 2019

Eduard Pascu / 06 iun 2019 / 16:21 Salveaza PDF Comentarii

Câteva zeci de filme din România şi din alte şapte ţări vor fi prezentate în cadrul celei de a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional Video ART, ce debutează joi, la Suceava, şi se va derula pe parcursul a patru zile, participarea din acest an la eveniment fiind una record.

Organizatori ai evenimentului sunt Colegiul Naţional "Petru Rareş" şi Asociaţia cultural-educativă Clubul Video ART a elevilor din cadrul liceului.

Preşedinte al Asociaţiei cultural-educativă Clubul Video ART, prof. Viorel Ieremie, a spus că, printre noutăţile acestei ediţii se numără includerea unei secţiuni dedicată studenţilor până în 20 de ani, care studiază la alte facultăţi, decât cele cu profil cinematografic, iar secţiunea internaţională, dedicată tinerilor din alte ţări, a suferit unele modificări, pentru a permite participarea la festival şi a celor care nu pot veni pe perioada festivalului la Suceava.

Ediţia din acest an înregistrează cea mai numeroasă participare, în primul rând a filmelor din străinătate.

Dacă în 2027 au participat patru ţări cu cinci filme, în 2018 cinci ţări cu 15 filme, la această ediţie s-au înscris în competiţie 27 filme din Austria, Belgia, Luxemburg, Macedonia, Rusia, Spania, şi Ucraina, la care se adaugă peste 30 de filme din România.

În urma nominalizării, participă un număr de 20 de echipaje, la secţiunile Film de scurtmetraj şi Spot publicitar cu impact social.

Festivalul internaţional Video ART este singurul festival din România acreditat internaţional de către Uniunea Internaţională a Cinematografiei de Amatori (UNICA), organizaţie mondială aflată sub jurisdicţia UNESCO, şi atrage, an de an, tot mai mulţi competitori, datorită formatul original, unic în Europa, pe care îl are, respectiv, impunerea unei etape finale, de tip competiţie, în cadrul căreia tinerii participanţi trebuie să-şi demonstreze calităţile de cineast, în contextul realizării unui scurtmetraj la faţa locului, pe o temă dată de juriul festivalului.

Premiile vor fi oferite de Centrul Cultural Bucovina, iar Medalia UNICA va fi acordată de Uniunea Internaţională a Cinematografiei de Amatori.

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava s-a implicat în organizarea evenimentului prin sprijinul logistic de specialitate.

Manifestarea este finanţată de Consiliului Judeţean Suceava. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27