Nucile verzi, remediu împotriva bolilor. Rețetă dulceață

Nucile verzi. Este sezonul în care aceste fructe pot face minuni pentru sănătate, prevenind apariția bolilor cardiovasculare și crescând imunitatea.

Nucile verzi reprezintă  simbolul vietii și al fecundității, iar coaja verde are proprietăți astringente, datorită conținutului mare de tanin și iod.

Nucile reduc riscul unui infract

Nucile contin foarte multe substante nutritive, vitaminele A, B, E si F, alaturi de minerale precum calciu, fier, seleniu, fosfor sau zinc. De acesti nutrienti vor beneficia atat oasele, cat si inima ta. Antioxidantii din miezul nucilor verzi au rolul de a regla tensiunea arteriala si de a reduce nivelul colesterolului in sange. In plus, continutul de vitamina E scade riscul de a face un atac de cord.

Vezi si: EXCLUSIV SIMPTOME INFARCT pe care le IGNORI, explică medicul cardiolog Dragoș Vinereanu


Coaja, bună pentru stomac

Coaja nucilor este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute. Astfel, noi va propunem un remediu pentru a scapa de aceste "deranjari" ale stomacului, cu totul neplacute. In 300 de ml de apa se adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite, care se lasa la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Cele doua preparate se combina si se recomanda consumul unui litru din acest amestec.

Coaja verde "alunga" negii

Coaja de nuca verde mai poate fi folosita si pentru a indeparta negii. Timp de o saptamana, zonele in care sunt prezenti negii trebuie sa fie frecate, timp de trei ori pe zi, cu coaja verde in care sunt invelitele nucile. Specialistii spun ca aceasta coaja contine substante care au un efect antiinfectios, precum taninurile si iodul.

Tratează infecțiile urinare

Consuma nuci verzi daca stii ca infectiile urinare iti dau batai de cap. Miezul de nuca te ajuta in acest sens si combate aceste infectii, totodata te scapa si de tuse. Coaja macerata te ajuta sa scapi de efectul inestetic al varicelor.

Dulceața de nuci verzi

Este considerată  un adevarat deliciu traditional romanesc. Pentru prepararea dulcetii, nucile sunt culese la inceputul lui iunie, inainte sa se formeze complet coaja. Nucile se curata de coaja, un proces anevoios cu nucile verzi, se lasa in apa rece pentru sase ore, apoi se scot din apa si se amesteca cu zahar sau miere si, ocazional, se lasa la macerat pentru pana la 24 de ore. Se poate adauga si lamaie.

Ingrediente:

2 kg de nuci verzi
1 kg zahar
100 ml miere de albine (optional)
0,5 l apa
zeama de la 2-3 lamai
cateva cuisoare
1 baton de scortisoara
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:

Nucile verzi se curata de coaja verde, pana se ajunge la stratul alb. Atentie! Folositi manusi de plastic pentru a va proteja mainile si pentru a nu le pata.

Nucile obtinute dupa curatare se pun in apa rece pentru 6-12 ore, nucile trebuie sa fie acoperite de apa. Apa se schimba de 2-3 ori in acest interval.

Se face un amestec din apa, zaharul, mierea si zeama de lamaie si pun pe foc (la foc mare). Cand siropul obtinut incepe sa clocoteasca, se pun nucile si cuisoarele, scortisoara si vanilia. Dulceata se tine la foc mic pana ce se ingroasa siropul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel