Nu i-a obligat nimeni

oana-stanciulescu
oana-stanciulescu

Nu i-a obligat nimeni pe cei peste un million de englezi să iasă pe străzi cu noaptea în cap, în căutarea unui loc bun, şi să stea 12 ore în soare, vânt, ploaie ca să-şi sărbătorească Regina.

 Nu i-a obligat nimeni pe cei peste un milion de englezi să stea peste 3 ore cu mâinile ridicate şi să fluture neîntrerupt steagul ţării lor în timpul concertului din curtea Palatului Buckingham sau alte ore pe malul Tamisei.

 Nu i-a obligat nimeni să fie patrioţi, să fie recunoscători, să-şi respecte tradiţiile.

 Şi totuşi, am văzut preţ de patru zile o lecţie de istorie - şi nu orice istorie, ci una grandioasă. Am văzut ce înseamnă un popor mare, ce înseamnă să faci şi să laşi ceva în urma ta, să fii măreţ.

 Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost primită pe scena concertului din curtea Palatului Buckinham cu strigăte şi flueirături exact ca o vedetă rock. Şi i-a plăcut şi le-a mulţumit.

 Potrivit sondajelor de opinie, din ajunul acestor ceremonii, popularitatea Reginei este extrem de mare, la 73%, faţă de doar 17% pentru republică.

 Regina îi surclasează la capitolul încredere pe toţi politicienii, inclusiv pe premierul David Cameron şi pe liderul Opoziţiei, Ed Milliband.

 Patru zile la Londra au fost o demonstraţie de forţă şi de măiestrie pentru întreaga lume. Puterea unei instituţii precum Casa Regală Britanică.

 În cele patru zile am auzit de zeci de ori, poate de sute de ori faptul că Regina este în serviciul public, iar acest lucru se vede în sprijinul populaţiei pentru Regină şi pentru instituţia regală.

 Patru zile de ceremonie încheiate cu o slujbă religioasă de recunoştinţă!

 Mă întreb şi acum, după peste 10 ore adunate lipită de BBC, dacă ce-am văzut a fost un film sau a fost aievea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel