EXCLUSIV  Noutăți Cod rutier. Senatorul USR Cosmin Poteraş, la DCNews

foto ilustrativ arhivă dcnews
foto ilustrativ arhivă dcnews

Senatorul USR Cosmin Poteraş a oferit un interviu în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV.

Senatorul USR Cosmin Poteraş a depus o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Codului Rutier (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) prin introducerea de cursuri de conducere defensivă și de prim-ajutor atât pentru obținerea permisului de conducere, cât și pentru cei care au permisul suspendat.

„Am introdus, de asemenea, un termen de 6 luni de plată a amenzilor, în vederea responsabilizării conducătorilor auto care, deși sancționați, ignoră consecințele acțiunilor lor, nu-și achită amenzile și continuă comportamentul periculos și iresponsabil. În astfel de cazuri se va suspenda permisul. Anual, aproape 2.000 de oameni își pierd viața în accidente rutiere pe drumurile din România și aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Nu putem asista pasivi la pierderea de vieți omenești și cea mai simplă cale este prevenția. Cred că educația rutieră poate fi un pas înainte, în sensul în care, pe de o parte, poate ajuta la conștientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă și – pe de alta – îi pregătește pe șoferi să conducă defensiv. De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieți omenești”, a transmis acesta.

Interviul acordat de Cosmin Poteraș DCNews și DCNewsTV va fi difuzat luni, 27 decembrie, începând cu ora 13.00. Rămâneți alături de noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel