EXCLUSIV  NOU GUVERN. Alfred Bulai: O alianță PSD - PNL nu este contra naturii

Marcel Ciolacu, liderul PSD / Foto Facebook
Marcel Ciolacu, liderul PSD / Foto Facebook

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR ar urma să discute, sâmbătă, despre punctele din programul de guvernare la care nu s-a ajuns la o concluzie favorabilă până acum. „Discuția reală între ei este despre putere, cine va gestiona puterea”, a spus, la DCNewsTV, sociologul Alfred Bulai.

„Discuția despre program (n.r. programul de guvernare) este o glumă. Discuția, acum, reală între ei este despre putere, adică cine va gestiona puterea, despre cum controlăm o parte din ministere sau din ministerele esențiale și cum vom avea controlul pe modul în care sunt gestionați banii. Despre asta este vorba! În rest... absolut nimic! Totul este legat, pur și simplu, de controlul puterii. Clar, avem două tabere foarte clare”, a spus Alfred Bulai în cadrul emisiunii „Nod în papură” de la DCNewsTV. „Discuțiile din acest moment nu sunt ca să găsească un acord, ci ca să gestioneze raporturile de putere dintre ei”, a subliniat acesta.

Bulai: O alianță PSD - PNL nu este contra naturii

„Unii vor premierul. Aripa PNL ar vrea să meargă în continuare cu domnul Cîțu. (...) Este esențial pentru ei, pentru că domnul Cîțu, ca șef de partid, are în mai mare măsură capacitatea de a controla ministerele PSD-ului. (...) Pe de altă parte, PSD joacă, în acest moment, un meci foarte important. Din punctul meu de vedere, dacă cei de la PSD reușesc să impună - nu premierul lor, pentru că nu cred că este posibil acest lucru, ci pe domnul Ciucă sau pe altcineva, atunci au câștigat, pentru că au forță mult mai tare în Parlament prin oamenii pe care vor să îi aducă acolo”, a explicat Alfred Bulai. 

„PSD joacă o carte care poate fi și necâștigătoare, depinde de ce va negocia acum și de cât va da înapoi. Există și șansa să stăm în negocieri mult și bine!”, a mai zis Alfred Bulai. 

„În principiu, o alianță PSD - PNL nu este contra naturii, așa cum zice lumea, în sensul în care se aseamănă din multe puncte de vedere, au interese comune. (...) Vreau să spun că există o istorie”, a continuat acesta.

Bulai: USR nu știe cum să reacționeze

Cu privire la USR, Alfred Bulai a spus că „nu știe cum să reacționeze”, „nu este atât de critic pe cât ar putea, pentru că încă crede că PNL poate îi dă vreo șansă”. 

În contextul noului Guvern, „în primăvară, văd clar tensiuni pe fondul nemulțumirilor sociale”, „unii își vor pune niște întrebări legate de direcție, dacă este bună sau nu”, a mai spus Alfred Bulai în cadrul emisiunii de la DCNewsTV.

 

Alfred Bulai și Val Vâlcu, analiză de neratat la „Nod în papură”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel