Noi restricţii pentru "coffee-shop"-urile olandeze

Amsterdam-Coffee-Shop-420x0
Amsterdam-Coffee-Shop-420x0

Celebrele-uri din Olanda în care se vinde marijuana se confruntă cu restricţii dure, relatează BBC. Guvernul olandez a decis să introducă canabisul în categoria drogurilor de mare risc. Măsura se va aplica însă în cazul în care cantitatea de THC - substanţa activă din canabis - este mai mare de 15%, în condiţiile în care s-a constatat că s-a înregistrat o creştere faţă de generaţia anterioară.

Politicienii olandezi motivează măsura spunând că acest tip de canabis, cunoscut sub numele de "skunks", este periculos, astfel încât un THC mai mare de 15% justifică încadrarea în aceeaşi categorie cu cocaina.

Marc Josemans, proprietarul unei cafenele din Maastricht, e de părere că decizia este cauzată de influenţa crescândă a extremei drepte în politica olandeză. Recenta lege este menită să arate că tradiţia olandeză de tolerare a stupefiantelor începe să ţină de domeniul trecutului. Interzicerea drogurilor de tip "skunks" va fi valabilă de anul viitor, când poliţia va începe o serie de controale aleatorii în cafenelele olandeze. Şi tot de la anul, guvernul olandez are de gând să blocheze accesul turiştilor în cafenelele de acest tip din toată ţara.

Măsura reprezintă o lovitură pentru coffee-shop-uri, care vor fi nevoite să înlocuiască aproape 80% din stocul existent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel