No Pants Subway Ride Bucuresti. Grupul de inițiativă ”Nefiresc”, organizator

În ciuda conflictului dintre organizatori și Metrorex, prima manifestare urbană ”No Pants Subway Ride” din România va avea loc, însă participanții au câteva reguli de conduită.

Evenimentul ”No Pants Subway Ride București” va avea loc, duminică, 11 ianuarie, la ora 15.00. Participanții se vor întâlni la stația de metrou Unirii, după care vor coborâ pe peron și își vor da pantalonii jos. Vor urca în garniturile de metrou și se vor comporta normal, ca și cum nimic nu este neobișnuit.

Ideea că mai mulți oamenii vor să se plimbe fără pantaloni cu metroul nu i-a încântat deloc pe șefii Metrorex, care nici n-au vrut să audă de manifestație. Aceștia au alertat Poliția, care va fi prezentă la ”No Pants Subway Ride București”. Totuși, Metrorex nu poate face mai mult de atât. Reprezentanții companiei spun că România nu este pregătită pentru un asemenea eveniment, aducând argumente de ordin moral.

Organizatorii,grupul de inițiativă ”Nefiresc”, anunță că "No Pants Subway Ride București" va avea loc și că va exista o regulă importantă: participanții vor purta boxeri sau pantaloni scurţi, nu în chiloţi tanga sau tetra. De asemenea, la eveniment se vor strânge haine, care vor fi donate unui centru social.

Polițiști sub acoperire

Potrivit unor informații pe surse, obținute de Libertatea, la eveniment vor inflitrați polițiști îmbrăcați în civili. Totodată, va fi prezentă Poliția Metrorex, precum și agenți ai firmei de pază privată. Lor li se vor alătura și polițiștii de la Ordine Publică.

Fără poze și filmări

Așa cum era de așteptat, Metrorex nu le-a permis participanților la "No Pants Subway Ride București" să facă poze sau să filmeze, cu toate acestea, este greu de crezut că cei aflați în metrou nu-i vor filma cu telefoanele pe cei care își vor da jos pantalonii.

Comunicatul organizatorului

Evenimentul No Pants Subway Ride (Fără pantaloni la metrou), care are loc la nivel mondial începând din 2002, se va desfăşura pentru prima dată şi în Bucureşti,duminică, de la ora 15.00, iar locuitorii oraşului sunt invitaţi să se plimbe cu metroul fără să poarte pantaloni, cu menţiunea importantă de a veni în boxeri sau pantaloni scurţi, nu în chiloţi tanga sau tetra.

Recomandam participantilor, dat fiind caracterul schimbator de pana acum al evenimentului, de a verifica pagina oficiala a evenimentului https://www.facebook.com/events/1532461190358181/
Duminică, la punctul de întâlnire de la Hanul lui Manuc, o să existe un punct de colectare a hainelor, pentru a fi oferite spre donaţie.

Oricine are haine prin casă de care nu mai au nevoie, le-au rămas mici, le pot aduce într-o pungă separată şi le pot oferi spre donaţie către un cămin care se ocupă de persoane nevoiaşe.
Doar pentru că participăm şi facem evenimente pentru distracţie, nu înseamnă că nu ne preocupăm şi de partea socială. Înseamnă că noi avem şi simţul umorului.
Mulţumim pentru încrederea acordată reprezentanţilor Metrorex şi ne aşteptăm la un eveniment fără incidente indecente.

Mulţumim pentru clarificarea aspectelor legale reprezentanţilor secţiei 21 de poliţie şi poliţiei Metrorex.
În legătură cu aspectul foto-video, noi le-am comunicat participanţilor că nu avem acordul scris de la Metrorex pentru a fotografia, nici noi, nici cei peste 700.000 de călătoricare folosesc zi de zi metroul bucureştean nu pot să facă poze.

Boston ,Chicago, Stockholm, New York City, St. Petersburg şi multe alte oraşe din lume permit fotografiatul la metrou în scop necomercial, neprofesionist, fără a necesita acordul scris din partea reprezentanţilor de la metrou.

Sperăm că pe viitor Metorex să iniţieze o dezbatere pe tema fotografiat-ului în incinta Metrorex, pentru a stabili un cadru mai permisiv, oferind ocazia turiştilor, precum şi pentru locuitori oraşului de a realiza poze la Metrou.

No Pants Subway Ride este un eveniment global, care se întâmplă an de an şi care a început în 2002, în New York, la iniţiativa Improv Everywhere.

În România, implementarea proiectului este realizată de Grupul de iniţiativa "Nefiresc", un grup alcătuit din oameni care se identifică cu valorile Improv Everywhere : "Prin ceea ce se întâmplă la evenimentele noastre, sperăm să aducem senzaţii ţări în locuri care în mod obişnuit sunt lipsite de aşa ceva şi să le oferim oamenilor o experienţă unică şi o grozavăpoveste de spus. Ieşim să demonstrăm că o farsă nu trebuie să implice umilinţă sau jenă, scopul ei fiind să facă pe cineva să radă, să zâmbească sau să se oprească să observe pentru câteva momente lumea din jur.

Dorim să combinăm şi să realizăm o parte din misiunile Improve Everywhere globale în România, împreună cu misiuni autentice, realizate în premieră în România.

Oricine doreşte să se asocieze cu noi ne poate găsi accesând pagina de Facebook proaspăt lansată "Nefiresc", unde vom anunta urmatoarele actiunii, sau misiuni, asa cum sunt numite de Improve Everywhere https://www.facebook.com/nefiresc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel