Nicolae Ciucă își depune mandatul. Bogdan Chirieac: Va face un Guvern cu PSD-ul

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru formarea unui nou Guvern, cu noi propuneri de miniștri, asta după ce în seara aceasta și-ar depune mandatul primit. 

UPDATE: Negocierile pentru Guvern și majoritate

În direct la ”Punctul Culminant”, cu Victor Ciutacu, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre următoarele mișcări făcute de PNL și ce sunt dispuși să facă pentru noul Guvern, asta după ce, în BEx, s-a decis ca Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat, dar și să fie cerut BPN-ului, marți, un mandat flexibil. 

”Se dorește să se negocieze în primul rând cu PSD și apoi cu USR. Există o preferință evidentă pentru intrarea la guvernare a PSD, adică a ciumei roșii, față de USR. Se pare că liberalii nu pot să treacă ușor peste afrontul cu prăbușirea Guvernului, la începutul lui septembrie. Acum ar fi dispuși să le dea un număr de ministere, am înțeles că jumătate din ministere pentru PSD, iar PNL-ul, din bucata lor de ministere, să dea două ministere UDMR-ului. Dacă PSD intră la guvernare atunci nu mai e nevoie și de UDMR, dar i-ar lua la  guvernare ca să rotunjească lucrurile. Ar avea peste 70% dacă ar fi și UDMR-ul la guvernare”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Întrebat de Victor Ciutacu dacă are vreo legătură răsucirea asta cu faptul că prin retragerea din grupul parlamentar a fidelilor lui Ludovic Orban, nu ar mai avea majoritate nici măcar împreună cu USR și UDMR, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Se poate, dar există multe resentimente față de USR, în primul rând din partea președintelui Klaus Iohannis, care a declarat public, nu mai știu unde s-a aflat, că unii s-au crezut importanți și iată s-au dovedit neimportanți. Deci iată, s-a referit clar la USR. Telefoanele au început să sune la USR din urmă cu două-trei ore”, a mai completat Bogdan Chirieac. 

---- 

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct la România TV după ce, pe surse, apărut informația că generalul Nicolae Ciucă își retrage mandatul cu câteva ore înainte audierea echipei de miniștri. 

Informația ar fi fost confirmată de mai mulți politicieni care au susținut că depunerea mandatului va fi făcută în această seară. 

”E adevărat, generalul Ciucă depune mandatul, primește un nou mandat din partea președintelui, dar va face, atenție, un Guvern cu PSD-ul, fapt care ar permite o largă majoritate și existența unui nou Guvern probabil până sâmbătă, până duminică. Generalul Ciucă își depune mandatul ca să nu pice în Parlament. Practic, nu se ajunge la situația cu alegeri anticipate care, dacă nu ar fi fost convocate, l-ar fi pus pe președintele Iohannis în dificultate. Marile ambasade de la București au un departament special al statului de drept. Deci lucrurile sunt atent monitorizate, nu le-a plăcut nici faptul că PSD a câștigat alegerile și nu a nominalizat (n.r. se referă la președintele Iohannis) prima dată de la PSD, să formeze Guvernul în decembrie anul trecut”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la postul TV. 

Nicolae Ciucă a avut și o primă reacție după aceste informații care au apărut în presă. 

Citește AICI reacția lui Nicolae Ciucă!

Pasul în spate al lui Ciucă, cerut din teritoriu

Anterior, din teritoriu au venit solicitări ca Nicolae Ciucă să facă acest pas în spate. ”Putem forma un guvern cu USR și UDMR până în 2024” a transmis PNL Satu Mare, care a invocat și opțiunea unui ”guvern împreună cu PSD care deține peste 30% din Parlament și putem avea o guvernare stabilă pentru anii care vin.”

”Propunerea noastră este ca actualul premier desemnat să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu altul, susținut de majoritatea conducerii partidului, cu respectarea condiției să fie din partea Partidului Național Liberal”, se mai arată în rezoluția PNL Satu Mare. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel