„Ne-au furat arbitrii!”

„Ne-au furat arbitrii!”. Asta se aude peste tot pe stadioanele din România în rândul învinșilor, de la juniori până la Liga I. De la jucători, până la antrenori și conducători... . Cei mai mulți găsesc în prestațiile fluierașilor o scuză pentru propriile rezultate proaste. Însă, marți seara, contra Turciei, făcând abstracție de jocul execrabil pe care l-au prestat, tricolorii pot invoca, pe drept, mai multe greșeli importante comise de brigada norvegiană condusă de Svein Oddvar Moen.

Încă din primele secunde ale întâlnirii, Svein Oddvar Moen a luat o decizie decisivă pentru desfășurarea ulterioară a meciului. Marica e angajat în adâncime și se infiltrează printre doi adversari. Fundașul central Semih încearcă să degajeze mingea, vârful tricolor ciupește însă balonul și poate scăpa singur cu portarul advers, moment în care, din inerție, fundașul turc șutează violent în atacantul nostru, din poziție de ultim apărător. Fault și cartonaș roșu clar pentru Semih! Însă centralul norvegian acordă doar galben. Prea puțin contează că era minutul 1. Situația iminentă de gol rămâne.

Urmează, în minutul 22, golul marcat de Burak Yilmaz. Vârful înscrie cu capul dintre fundașii centrali ai României, Chiricheș și Goian. Dar, înainte să lovească mingea, Burak îl împinge evident, cu ambele mâini pe Chiricheș, care altfel ar fi avut mari șanse să respingă din fața golgheterului otoman.

Cinci minute mai târziu, Marica se demarcă bine în flancul drept și centrează pentru Stancu. „Motanul” trimite spre poartă, iar Omer Toprak se culcă în fața balonului și comite un henț în propriul careu, vizibil și de pe acoperișul Arenei Naționale.

Trei erori majore, toate împotriva României, în nici jumătate de oră. Nu mai vorbim de faultul violent făcut de Arda asupra lui Mățel, în minutul 70, în urma căruia turcul putea fi eliminat.

România a avut și un gol anulat pe motiv de ofsaid, decizie complet regulamentară de această dată.

Arbitrajul nu scuză jocul prost

Aceste erori de arbitraj au avut rolul lor în eșecul României, însă nu scuză cu nimic prestația execrabilă a tricolorilor de marți seara. Nu e posibil ca pe teren propriu, în fața a peste 40.000 de spectatori, împotriva unei echipe care e departe de a fi o superputere fotbalistică, să joci la „mica ciupeală”, să te aperi și să speri că vei obține ceva pe contraatac. Turcii ne-au adus cu picioarele pe pământ, după o victorie - 3-0 cu Ungaria - care ne-a entuziasmat excesiv. O victorie, însă, împotriva unei echipe extrem de slabe, care a părut că a venit pe Arena Națională fără apărare și temându-se să atace poarta lui Tătărușanu, unul dintre puținii remarcați împotriva naționalei conduse de Fatih Terim.

Acum, din favoriți pentru calificarea la baraj, am căzut până pe locul 4. Pentru a termina grupa pe poziția secundă, avem nevoie ca Olanda, calificată deja la Mondial, să își respecte blazonul și să nu piardă în ultimele două partide, cu Turcia și Ungaria. Iar tricolorii trebuie să facă 6 puncte în meciurile cu Estonia și Andorra. De la „depindem de propriiile rezultate” am ajuns, așa cum se întâmplă mai mereu, să depindem de alții...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel