National Geographic: Soarta mireselor copil, căsătorite de la vârsta de cinci ani - VIDEO

fetite
fetite

National Geographic dezvăluie unele dintre cele mai dure practici de nuntă folosite în ţările în curs de dezvoltare, unde fetiţe de numai cinci ani sunt obligate să se căsătorească cu băieţi sau chiar bărbaţi de vârstă mijlocie. După unele statistici, se estimează că aproximativ 10-12 milioane de fetiţe sunt obligate să se căsătorească anual.

Jurnalista Cynthia Gorney şi fotograful Stephanie Sinclair au făcut parte dintr-un proiect pentru National Geographic, călătorind  în Yemen şi Rajasthan, India pentru a investiga practicile şocante, scrie dailymail.co.uk.

Astfel, aceştia au constatat că în India, fetele sunt obligate să se căsătorească cu băieţi mai mari decât ele cu doar patru sau cinci ani. În Yemen, Afganistan, Etiopia şi alte ţări în care rata mariajelor timpurii este ridicată, soţii pot fi bărbaţi tineri, văduvi de vârstă mijlocie sau răpitori care violează fetele, apoi pretind că victimele sunt soţiile lor. Este estimat că în fiecare an 10-12 milioane de fete sunt obligate să se căsătorească.

Unele dintre aceste mariaje sunt realizate ca afaceri sau pentru a rezolva certurile dintre două familii.

Mariajele timpurii forţate sunt frecvente în multe religii, adesea sfidând legile naţionale. Comunităţi întregi cred că această metodă este potrivită pentru creşterea unei tinere femei, atunci când este posibil ca ea sa-şi piardă virginitatea cu o persoană care nu este soţul ei.

Ceremoniile de nuntă au loc adesea în mijlocul nopţii, iar tot satul păstrează secretul pentru ca ritualul să nu fie întrerupt de poliţie.

"Mă numesc Nujood, am 10 ani şi sunt divorţată"

Un caz care exemplifică aceste tradiţii şocante s-a petrecut în urmă cu trei ani, atunci când povestea unei fetiţe a făcut înconjorul lumii. Nujood Ali, atunci în vârstă de 10 ani, a reuşit să scape din casa soţului ei, un bărbat de trei ori mai bătrân decât ea, care o bătea. Copila a fugit acasă şi de acolo la un tribunal dintr-un oraş situat în apropierea satului părintesc, unde a cerut desfacerea căsătoriei. Gestul ei a fost relatat de presa din toată lumea, iar tânăra a ajuns imaginea fetelor forţate de mici să se căsătorească. Povestea ei a fost detaliată într-o carte - " I Am Nujood, Age 10 and Divorced".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel