Nadia Comăneci a primit un colier NFT de la 4 creatori de modă români. Gimnasta le mulțumește într-un VIDEO

Agerpres
Agerpres

Patru creatori români au prezentat joi, 3 iunie 2021, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii din Iași, un colier virtual unicat, care i-a fost oferit Nadiei Comăneci.

 

 

Patru creatori români, designerul Irina Schrotter, arhitectul Vlad Țenu, artistul vizual Andrei Cozlac și IT-istul Andrei Dănilă, au prezentat joi, 3 iunie 2021, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii din Iași, un colier virtual unicat, relatează Agerpres. 

Creația lor, un dar pentru marea gimnastă Nadia Comăneci, reprezintă primul colier NFT omagiu adus unui mare sportiv al lumii. O premieră mondială. Colierul virtual a fost prezentat în cadrul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, organizat la Iași în perioada 2-6 iunie 2021. Coloana sonoră a NFT-ului este semnată de compozitorul Călin Țopa.

Colierul virtual este realizat din zece piese, simbolizând acel „10 Perfect” obținut de Nadia la Montreal în 1976. Fiecare piesă a colierului reprezintă, în formă tridimensională, câte o mișcare din exercițiile la bârnă, la sol, la paralele și la sărituri cu care Nadia Comăneci a impresionat, în urmă cu 45 de ani, juriul de la Jocurile Olimpice de Vară.

Colier inspirat de mișcările Nadiei

Cele zece mișcări, unele botezate chiar „Comăneci”, au fost alese de Nadia împreună cu cei patru creatori - Irina Schrotter, Vlad Țenu, Andrei Cozlac și Andrei Dănilă, din exercițiile cu care marea gimnastă a obținut șapte note de zece.

Bijuteria virtuală, imposibil de copiat, căci originalitatea este garantată de noua certificare NFT, i-a fost dăruită Nadiei Comăneci, joi, 3 iunie, în semn de prețuire pentru remarcabila performanță din urmă cu aproape o jumătate de veac.

Ineditul cadou oferit Nadiei Comăneci este, totodată, un dar și pentru fanii „Zeiței de la Montreal”. Cei patru creativi români au realizat șase replici ale colierului-omagiu, care, alături de bijuteria dăruită sportivei-emblemă pentru gimnastica mondială, simbolizează acel șir de șapte „Perfect Ten”.

Colecționat pe bucăți sau întreg

Colierul va putea fi colecționat, pe bucăți sau în întregime, de fanii Nadiei. Acesta va fi listat pe marketplace-ul OpenSea.io, începând din 18 iulie 2021, aniversarea zilei în care Nadia a obținut prima notă de zece din istoria gimnasticii mondiale.

Prezentă la ineditul eveniment de la Iași, prin intemediul unui mesaj video, Nadia Comăneci le-a transmis creatorilor colierului NFT și fanilor săi câteva cuvinte emoționante:

„Salutări de departe, din Oklahoma. Cu regretul că nu mă aflu la Iași, alături de cei patru creativi ai Romanian Creative Week, Irina, Vlad și cei doi Andrei, mă bucur să văd că performanțele mele de acum 45 de ani inspiră generația tânără în continuare.

Mi-a plăcut ideea unui nou pionerat, de această dată la răscrucea dintre performanța sportivă și tehnologie. Pe 18 iulie, se împlinesc 45 de ani de la prima notă istorică de 10, obținută la paralele, iar colierul virtual, The Perfect 1.0, cu povestea din jurul lui, este o dovadă că excelența este posibilă. Aștept cu drag ca aceste NFT să fie lansate, pe platforma OpenSea, și să sărbătorim împreună o nouă poveste de succes. Vă îmbrățișez!”

Nadia. Zecele perfect.

Povestea primului colier NFT omagiu pentru un mare sportiv al lumii

14 ani. 1,50 m înălțime. Numărul 73 scris pe o bucată de pânză. Nota 10.

Dar să spunem povestea altfel. O copilă de 14 ani din Onești, de 1,50 m înălțime, purtând numărul 73 pe echipament, alături de tricolorul României, a dat tehnica peste cap, a revoluționat gimnastica și a ridicat în picioare o lume. Pentru totdeauna. Sunt exact 45 de ani de când Nadia Comăneci a luat primul 10 absolut din istoria gimnasticii, reușind să dezorienteze până și tabela tehnică cu note, care nu știa să scrie 10. Așa că a scris 1.0, punctajul rămas în istorie drept „The Perfect Ten”. Se întâmpla în iulie 1976, la Olimpiada de la Montreal. Atunci, Nadia noastră a reușit, de șapte ori, ce nu mai reușise nimeni nici măcar o dată: a luat șapte „Perfect Ten”. A fost de șapte ori perfectă în aceeași competiție mondială.

Asta a fost povestea reală.

Lumea s-a schimbat de atunci și poate că pare, uneori, a nu mai avea prea multe în comun cu darul pe care copila din mica localitate Onești, din România, ni l-a făcut acum aproape jumătate de veac. Un dar unic despre talent dus până la geniu, despre voință, despre originalitate, despre creație și despre multă, foarte multă muncă. Și, totuși, ceva a rămas în noi din darul primit de la Nadia. Iar de aici începe povestea noastră, după 45 de ani. Un colier. Patru idealiști. O tehnică dată din nou peste cap. Originalitate. Creație. Muncă. O lume altfel.

Dar să aranjăm cuvintele la locul lor și în povestea noastră. Patru creativi români, designerul Irina Schrotter, arhitectul Vlad Țenu, artistul vizual Andrei Cozlac și IT-istul Andrei Dănilă, au construit puntea între „Zeița de la Montreal” și lumea noastră nouă: primul colier NFT omagiu pentru un mare sportiv al lumii.

Un colier virtual, realizat din zece piese, simbolizând acel „10 perfect” luat de Nadia la Montreal. Fiecare piesă a colierului ia forma tridimensională a unei mișcări din exercițiile la bârnă, la sol, la paralele, la sărituri, cu care Nadia Comăneci ne-a cucerit, definitiv, pe toți. Cele zece mișcări, unele botezate chiar „Comăneci”, au fost alese de Nadia împreună cu cei patru creativi români, din exercițiile gimnastei pregătite pentru Jocurile Olimpice de Vară din 1976. Bijuteria virtuală, imposibil de copiat, originalitatea fiindu-i garantată de noua certificare NFT, este dăruită Nadiei Comăneci, în semn de prețuire, de către cei patru creativi români.

Și pentru că Nadia nu s-a oprit atunci, la Montreal, la o singură notă de 10, ci a „intimidat” tabela cu șapte de „1.0”, Irina Schrotter, Vlad Țenu, Andrei Cozlac și Andrei Dănilă nu s-au oprit nici ei. Au realizat șase replici ale colierului-omagiu, care, alături de bijuteria dăruită Nadiei, ating acel șir de șapte „Perfect Ten”. Coloana sonoră a NFT-ului este semnată de compozitorul Călin Țopa.

Colierul va putea fi colecționat, pe bucăți sau în întregime, de fanii Nadiei, acesta fiind listat pe marketplace-ul OpenSea.io, începând din 18 iulie 2021, aniversarea zilei în care Nadia a luat primul „Zece perfect”. De cei pentru care lumea înseamnă și „copila din Onești”. Înseamnă și geniul ei, și originalitatea ei, și emoția imposibil de reprodus altfel decât amintindu-ne de ea, și talentul ei, și ambiția ei. De cei pentru care lumea înseamnă, deopotrivă, și creativitate, și vise, și viitor. Și mai ales dorința de a fi unic.

14 ani. 1,50 metri înălțime. Numărul 73 scris pe o bucată de pânză. De șapte ori nota 10. Un colier. Primul colier NFT omagiu pentru un sportiv. Nadia Comăneci.

Despre cei patru creatiori români:

Irina Schrotter

Brandul Irina Schrotter a fost lansat acum mai bine de 30 de ani, la Iași, România. Rochiile de seară elegante și ținutele de business au avut un succes instantaneu în rândul femeilor. Astăzi, brandul este vândut pe 4 continente, în 17 țări. Pe lângă propria afacere, Irina s-a concentrat întotdeauna pe promovarea și susținerea tinerilor creativi și a artiștilor. În 1999, Irina Schrotter a organizat la Iași prima ediție a Romanian Fashion Week, ceea ce a devenit, în anii următori, cel mai important eveniment dedicat modei românești. Festivalul a avut, în anii următori, 12 ediții de succes. După o pauză de mai bine de un deceniu, Romanian Fashion Week a făcut, în 2021, un pas mare spre creativitate, devenind Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești.

Vlad Țenu

Vlad Țenu este un arhitect român stabilit la Londra. A studiat arhitectura la Iași, Lisabona și Londra la Bartlett, unde a obținut o diplomă de Master în Arhitectura Adaptivă & Computație si un Certificat de Cercetare Avansată în Arhitectură. În prezent, lucrează la Allford Hall Monaghan Morris și este asistent universitar la Bartlett. Printre lucrările sale se afla Minimal Complexity, piesa câștigătoare a concursului Repeat organizat de TEX-FAB în 2010 și a unui premiu al Institutului Arhitectilor Americani (AIA) în Houston în 2012. Lucrarea a fost expusă la Festivalul de Arhitectură din Londra (2012) și evenimentul Sleep Hotel (2013). Lucrările sale din domeniul designului vestimentar au culminat, prin colaborarea cu designerul Lana Dumitru, cu o rochie realizată din 25.000 de cristale Swarovski. Creația, lansată în Hong Kong în 2018, a câștigat premiul BIG SEE Wearable Art (Ljubljana, 2018) și a fost purtată pe scena de către faimoasa cântăreață Björk.

Andrei Dănilă

Conectat cu lumea digitală încă din anul 2000, momentul în care dezvoltarea Internetului a explodat, IT-istul Andrei Dănilă, din Iași, este mereu dornic să învețe și să fie acolo unde competența, profesionalismul și munca sunt condiția obligatorie pentru reușită. Căci, oricât de multă muncă ar avea de făcut, Andrei crede că nimic nu se compară cu satisfacția de a lucra alături de alți inovatori. Streamingul live, biometria și acum NFT-urile reprezintă calea inovației tehnologice și, de asemenea, calea afacerilor sale, spune Andrei Dănilă. Antreprenor internațional în IT și domeniile conexe IT-ului, Andrei este mereu în căutarea următoarei provocări.

Andrei Cozlac

Andrei Cozlac este artist video, lector univ. dr. la „Universitatea George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale, profesor colaborator la Facultatea de Arte în Limba Română, din Târgul Mureș. Și-a început activitatea de VJ în anul 2005, având totodată colaborări cu festivaluri mari de muzică din România și de peste hotare. Andrei a semnat video designul unor piese de teatru în regia unor regizori celebri, precum Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Charles Muller, Theodor-Cristian Popescu. În anul 2017 a primit premiul video mapping în teatru, în cadrul Festivalului Național de Comedie, iar în 2020 a primit premiul special U.N.I.T.E.R pentru video mapping în teatru.

Despre Romanian Creative Week

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriei creative românești și primul mare eveniment cu public din România în 2021, de după relaxarea măsurilor impuse de pandemie, este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel