Motivul mutării celebrei Mona Lisa într-o altă sală a Muzeului Luvru

Andrei Itu / 17 iul 2019 / 09:07 Salveaza PDF Comentarii
vinci - Mona Lisa (La Gioconda). 1503-1505. Oil on panel. 77 x 53 cm. Louvre Museum, Paris@@
Descriere foto: vinci - Mona Lisa (La Gioconda). 1503-1505. Oil on panel. 77 x 53 cm. Louvre Museum, [email protected]@

Celebra Gioconda lui da Vinci va putea fi văzută, de astăzi, în galeria Médicis a Muzeului Luvru din Paris, una din cele mai vaste săli din muzeu, potrivit BBC.

Aceasta a fost mutată din Salle des États din Louvre, în care a fost expusă timp de 14 ani, într-o altă cameră din același muzeu. Motivul este renovarea care va începe în Salle des États. Deși, celebra pictură nu pleacă departe este o operațiune dificilă. Gioconda este o lucrare extrem de fragilă, ce nu poate fi mutată foarte ușor în afara muzeului. Chiar şi în cadrul Louvre ea nu a fost mişcată decât în mod excepţional cu ocazia precedentei renovări a sălii ce o găzduieşte în mod normal.

Record de vizitatori

 

Muzeul Luvru a avut parte de numeroase renovări în ultimii cinci ani. Conform reprezentanților muzeului, au fost renovați peste 34.000 de metri pătrați, inclusiv 17.579 de metri pătrați din spațiul galeriei. Salle des États este camera cea mai vizitată de către turiști, fapt care a dus și la o mai mare degradare de la ultima renovare de acum 14 ani. Între 15.000 şi 20.000 de vizitatori au trecut zilnic să vadă celebra pictură a lui Leonardo da Vinci.

În anul 2018, Muzeul Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume, cu peste 10 milioane de persoane ce i-au trecut pragul.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28