Motive pentru care trebuie să îți începi dimineața cu o plimbare

Când te trezești dimineața, mișcarea ar putea să nu fie prima ta prioritate. Însă să-ți începi ziua cu o plimbare, indiferent dacă este în cartierul tău sau face parte din naveta către serviciu sau școală, poate oferi corpului tău o serie de beneficii pentru sănătate.

Când te trezești dimineața, mișcarea ar putea să nu fie prima ta prioritate. Însă să-ți începi ziua cu o plimbare, indiferent dacă este în cartierul tău sau face parte din naveta către serviciu sau școală, poate oferi corpului tău o serie de beneficii pentru sănătate, conform healthline.com.



Vă poate oferi mai multă energie pe parcursul zilei


Începerea zilei cu o plimbare vă poate oferi mai multă energie pe parcursul zilei, mai ales dacă te plimbi în aer liber.

Studiile arată că adulții care au mers timp de 20 de minute în aer liber au experimentat mai multă vitalitate și energie decât cei care au mers timp de 20 de minute în interior.

Un mic studiu a constatat că 10 minute de mers pe scări a fost mai energizant decât o ceașcă de cafea.

Data viitoare când aveți nevoie de un impuls de energie dimineața sau vă simțiți obosit când vă treziți, încercați să ieșiți la o plimbare.

Îmbunătățește starea de spirit


Mersul pe jos dimineața are și beneficii fiziologice.

O plimbare poate ajuta la:

- stimularea stării de spirit
- reducerea stresul
- reducerea anxietății
- reducerea oboselii

Pentru cele mai bune rezultate, încercați să mergeți timp de 20 până la 30 de minute cel puțin 5 zile pe săptămână.



Te poate ajuta să slăbești


Mersul pe jos dimineața vă poate ajuta să vă îndepliniți obiectivele de pierdere în greutate. Mersul pe jos într-un ritm moderat timp de 30 de minute poate arde până la 150 de calorii. 



6. Întărește mușchii


Mersul pe jos poate ajuta la întărirea mușchilor picioarelor. Pentru cele mai bune rezultate, mergeți într-un ritm moderat până la vioi. Încercați să vă schimbați rutina și să urcați scările, să urcați și să coborâți dealuri sau să mergeți în pantă pe banda de alergare.



VEZI ȘI: Câți pași trebuie să faci zilnic pentru o viață mai lungă

Cercetătorii au descoperit că dacă parcurgi zilnic între 7.000 și 8.000 de pași, vei obține beneficii maxime pentru sănătate, conform Insider. 

10.000 de pași pe zi - mit sau realitate?

În ciuda mitului, nu există nicio dovadă științifică care să ateste că 10.000 de pași efectuați zilnic reprezintă ținta ideală pentru sănătate sau scădere în greutate. Acest număr „magic” este unul aleatoriu, care a apărut în urma unei campanii publicitare în urmă cu zeci de ani.

Cercetările sugerează că 7.000 până la 8.000 de pași ar putea fi un obiectiv mai bun.

Mitul celor 10.000 de pași pe zi a fost demontat

Recomandarea de 10.000 de pași parcurși zilnic a pornit dintr-o reclamă, spune Daniel Lieberman, paleoantropolog la Harvard, care a studiat evoluția exercițiilor fizice.

Lieberman a declarat pentru Insider că există câteva avantaje pentru ținta de 10.000 de pași zilnic: este un număr ușor de ținut minte, distanța parcursă cu 10.000 de pași aduce beneficii pentru sănătate,  iar mersul pe jos este o activitate accesibilă pentru mulți.

„Cu toții avem instincte care ne fac să evităm activitățile inutile, așa că avem nevoie de ajutor pentru a începe orice program de exerciții fizice”, a spus Lieberman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel