Mircea Radu a vorbit despre un film de care nu a vrut să se atingă nicio corporație cu vreo reclamă, deși umple sălile

Mircea Radu a vorbit despre un film de care nu a vrut să se atingă nicio corporație cu vreo reclamă.

Vorbim de filmul „Omul lui Dumnezeu” care umple sălile.

Filmul „Omul lui Dumnezeu/Man of God” este regizat de Yelena Popovic şi a fost prezentat la numeroase festivaluri. Producţia prezintă patimile Sfântului Nectarie din Eghina, care trebuie să îndure ura vrăjmaşilor lui în timp ce duce mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

Filmul a fost realizat în colaborare cu Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, ca un omagiu adus sfântului la 100 de ani de la mutarea sa la viața veșnică.

„La cinema, în mall, sală arhiplină și nicio reclamă înainte de începerea proiecției - nu mă așteptam. Deci nicio corporație din cele ce promit fericirea, sănătatea și belșugul n-a vrut să fie văzută în preajma filmului “Omul lui Dumnezeu” - ghinion; marea majoritate era target comercial, segmentul 18-35 era în sală cu ochii în ecran.

Filmul nu are efecte care să taie respirația (dacă mă gândesc mai bine, n-are niciun efect), imaginile sunt corecte dar atât, actorii-s greci care vorbesc engleză (acel “s” specific se aude în fiecare propoziție, e peste tot) deci un ateu târât la acest film va continua să creadă că viața asta e tot.

Și-atunci, de ce merită văzut “Omul lui Dumnezeu”?…Pentru actorul principal - Aris Servetalis nu îl joacă pe Sfântul Nectarie, este Sfântul Nectarie. Modul în care vorbește cu Divinitatea e la fel de profund, de direct și de cinstit ca “Eli, Eli, lama sabahtani” șoptit de Robert Powell în “Iisus din Nazareth” (știți filmul, îl tot dau ăștia la televizor, e un fel de “Singur Acasă” al Sărbătorilor de Paști). Iar scena în care se roagă la Maica Domnului, felul in care vorbește cu Ea, m-a făcut să tresar. Mi-am putut auzi gândurile. M-a mișcat.

E de rămas în scaun și după cadrul de final. Urmează recunoașterea, târzie și rușinoasă, meritelor acestui om chinuit în viață de semenii lui. Ajută asta la ceva? La absolut nimic. E doar o aducere aminte a unui adevăr fundamental și vechi de când lumea că oamenii atunci când întâlnesc pe alții mai buni întâi ridică mâna și dau cu piatra”, a scris Mircea Radu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel