EXCLUSIV  Michelle, vedeta mandatului Obama

Moștenirea lăsată în cei opt ani de mandat de Michelle Obama în aripa de Vest a Casei Albe – locul unde se află biroul Primei Doamne a Statelor Unite – va atârna greu pe umerii Melaniei Trump. Michelle a ridicat ștacheta atât de sus, încât cu greu o va mai putea ajunge cineva.

Nivelul ridicat de popularitate de care se bucură Barack Obama, aproximativ 60% la finalul mandatului de opt ani, incompatibil cu reușitele politice, reprezintă același procent ca și la prima învestire. Acest fapt total neobișnuit i se datorează în mare parte și fostei Prime Doamne.

Carisma, capacitatea de empatie și calitățile de orator pe care le are Barack Obama, coroborat cu abilitățile pe care Michelle le-a demonstrat de-a lungul acestor ani reușesc să treacă în umbră mandatul politic, cel puțin mediocru al celui de-al 44-lea președinte al Statelor Unite.

Acum opt ani sintagma ”primul președinte de culoare al SUA” stătea pe buzele tuturor. Părea parcă de necrezut. Totuși, problema rasismului în America încă persistă. Ea nu este nici pe departe rezolvată. Însă linia frontului în războiul împotriva rasismului a fost străpunsă cu adevărat de Michelle Obama.

Familia lui Michelle Obama (fostă Robinson) și-a trăit de-a lungul existenței ”visul american” pe ”tărâmul făgăduinței” reușind să ajungă de la o colibă de sclavi în Casa Albă.

Prima Doamnă de culoare a Statelor Unite, descendentă direct dintr-o familie de sclavi, este astăzi cea mai populară Primă Doamnă din istoria SUA. Visul american ”going wild” cum ar spune americanii, ce părea imposibil acum patru decenii.

Dacă în cazul lui Barack Obama, doar tatăl lui era afro-american, Michelle, provine dintr-o familie total afro-americană.

Însă Michelle Obama reprezintă drumul din suburbii către cele mai înalte culmi ale succesului. Ea a reușit să depășească obstacolele aproape de neînvins pentru minoritatea din rândul căreia face parte.

Absolventă a Facultăți de Drept de la Harvard, ea și-a plătit fără niciun ajutor studiile acesând un credit la bancă – în SUA nivelul financiar al studiilor universitare este unul extrem de ridicat – pavându-și drumul către cel mai înalt piedestal al succesului. A activat ca avocat în Chicago, moment în care îl va întâlni pe Barack Obama.

Michelle, în Biroul Oval

Adepta unui stil de Primă Doamnă de modă veche, Michelle Obama s-a implicat activ atât în campania electorală cât și pe întreaga perioadă a mantatului. Aparițiile din media de peste ocean, datorate și unei puternice carisme au adus-o rapid în plin planul atenției mondiale.

Michelle Obama și-a conturat imaginea unei femei mereu zâmbitoare, deschisă și pusă pe glume, reușind totodată să mențină întâi de toate o viziune aproape de perfecțiune asupra familiei.

Cert este că astăzi, după opt ani de mandat, datorită conexiunii publice create, Michelle Obama și Barack Obama sunt complementari. Depășind elementul politic, Barack Obama nu poate fi studiat fără Michelle Obama.

Melania Trump, ca Primă Doamnă, conturează opusul imaginii pe care Michelle o lasă moștenire, urmând profilul unui frumos fotomodel, o Primă Doamnă retrasă, venită din spațiul fost comunist. Din nou o premieră pe care aripa de Vest a Casei Albe o va cunoaște după Prima Doamnă afro-americană.

Cu siguranță, dacă Michelle va avea vreodată ambiții politice ea va fi un candidat formidabil pentru orice funcție publică din administrația SUA. Iar ceea ce nu a reușit Hillary Clinton, nu este exclus să reușească peste câțiva ani Michelle Obama.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel