”Maria Tănase”, cu  Lavinia Șandru în rol principal, la Festivalul Filmului de Dragoste de la Sala Dalles

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved”, care se desfășoară la Sala Dalles, în perioada 23 - 25 noiembrie, este o excelentă ocazie pentru cinefili de a viziona filme de excepție, printre care și pelicula lansată în acest an, despre viața Mariei Tănase.

Festivalul B.Loved începe miercuri, 23 noiembrie, la ora 11, la Sala Dalles din București, cu o gală de deschidere, în care sunt invitați să cânte elevi ai Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti”. Pe parcursul celor trei zile de festival, vor fi proiectate șase filme de lung metraj, noi și clasice, de dragoste și de animație, dedicate în special adolescenților și tinerilor, dar și marilor iubitori ai filmului de gen, indiferent de vârstă. Între vizionări de filme, au loc ateliere de creație și artistice, cu tematică legată de cinematografie. Toate evenimentele au intrare liberă.

Printre filmele importante prezente în Festival este și ”Maria Tănase”. În rolul principal, este distribuită Lavinia Șandru, cunoscută publicului ca jurnalistă, dar care este absolventă de Teatru, la Târgu Mureș, și care în ultimii ani a revenit pe scenă și în platourile de filmare. Lavinia Șandru se află la al treilea film de lung metraj, după „Ana. Ana Simion” și „Șnițele înaripate”. În filmul ”Ana. Ana Simion” Lavinia Șandru a interpretat rolul unei eroine a rezistenței anti-comuniste din Munții Făgărașului, pentru care a primit premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

Filmul ”Maria Tănase” este regizat de Mihai Constantinescu, după un scenariu semnat Titi Popescu, Ioan Cărmăzan, și Denis Dinulescu. Adrian Păduraru, Marius Florea Vizate, Mihai Mălaimare sunt actorii alături de care Lavinia Șandru readuce la viață ”Pasărea Măiastră a cântecului popular românesc”, cum o numea Nicoale Iorga pe Maria Tănase.

Premiera filmului biografic ”Maria Tănase” a avut loc în această vară, iar în cadrul Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved”, pelicula va fi difuzată în seara galei finale, pe 25 noiembrie, la ora 18.00, cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Proiectul cultural este organizat  de Asociația Pro Familia, cu finanțarea Ministerului Culturii și în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel