Macovei are semnale că se va frauda Convenția: PDL se poate rupe

macovei dece
macovei dece

Monica Macovei a declarat sâmbătă, de la Cluj, acolo unde și-a prezentat moțiunea alături de Cristian Preda și Adrian Papahagi, că a primit semnale legate de o posibilă fraudare a alegerilor președintelui PDL. Europarlamentarul a precizat că măsluirea Convenției din 23 martie poate echivala cu ruperea partidului.

”Dacă se pune problema ruperii partidului, aceasta se poate întâmpla dacă alegerile nu sunt corecte. Sunt convinsă că membrii de partid nu vor fi de acord cu acest lucru. Am semne care arată că alegerile ar putea fi incorecte. Vă dau un exemplu. Am fost la prezentarea moţiunii la Suceava, unde sunt, în total, 180 de delegaţi (persoanele desemnate din fiecare judeţ să participe la alegerile interne din PDL-nr). Am întrebat în sală câţi delegaţi sunt şi circa 15 persoane au ridicat mâinile. Ni s-a spus, după aceea, că nici cei 15 din sală s-ar putea să nu fie delegaţi, că listele se pot reface. Ori, scopul prezentării moţiunii era ca eu să vorbesc cu cei ce vor vota. Acest lucru s-a întâmplat şi în alte oraşe”, a declarat Monica Macovei, citată de adevarul.ro.
 După acest discurs, Macovei a întrebat în sală: ”Câţi delegaţi sunt acum în sală?”, dar nu a primit însă un răspuns. În acel moment, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a luat cuvântul: ”Toţi delegaţii au fost invitaţi”. Monicăi Macovei a replicat: ”Rezultatul contează”, adăugând că nu are suspiciuni cu privire la organizaţia din Cluj. Ea a mai relatat că la prezentarea moţiunii lui Blaga în Vrancea, în 4 martie, preşedintele organizaţiei municipale de Focşani a pus o întrebare critică. ”A doua zi s-a dizolvat organizaţia ”, a arătat Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel