Lucian Bode, întrevedere cu membri ai Congresului SUA. S-a discutat despre intrarea României în Visa Waiver

Ministrul de Interne Lucian Bode se află în vizită în SUA, acolo unde a avut deja întâlniri cu înalţi oficiali de stat. 

"Ca parte a vizitei pe care o efectuez în SUA în această perioadă, am avut astăzi întrevederi cu membri ai Congresului SUA pentru a discuta provocările actualului context regional, atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât și în plan securitar.

Consultările au reprezentat o continuare a discuțiilor avute la București în luna martie cu ocazia vizitei unei delegații a Congresului SUA, condusă de domnul Stephen Lynch, președinte al Subcomisiei pentru Securitate Națională, Comitetul pentru Supraveghere și Reformă din Camera Reprezentanților.

Întrevederile de astăzi au constituit o excelentă oportunitate pentru reiterarea importanței Parteneriatului strategic bilateral lansat la 11 iulie 1997, mai ales în actualul context internațional. Vizibilitatea și recunoașterea eforturilor României în gestionarea crizei umanitare și de securitate au fost evidențiate și cu acest prilej de către interlocutorii americani.

În cadrul discuțiilor avute am subliniat că unitatea și reziliența transatlantică rămân esențiale în gestionarea provocărilor globale actuale și am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate.

Nu în ultimul rând, am abordat subiectul accederii României în Programul Visa Waiver, obiectiv prioritar în relația cu SUA. În acest context am subliniat interesul României, ca Partener Strategic al SUA, de a fi parte la acest Program, precum și determinarea autorităților române de a aduce la îndeplinire acest obiectiv în coordonare strânsă cu partenerii americani.

Discuțiile de la Congres au reliefat încă odată soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea și prosperitatea României", a scris Lucian Bode pe Facebook. 

Ministrul Bode: România a fost, este şi va rămâne un partener de nădejde al SUA

România a fost, este şi va rămâne un partener 'de nădejde' al Statelor Unite ale Americii, iar relaţia bilaterală este 'foarte puternică' şi a evoluat 'foarte mult' în ultimele decenii, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, care se află într-o vizită la Washington, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi SUA.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel