Lege TUBERCULOZĂ. Pas URIAȘ anunțat de Paula Rusu

Paula Rusu a anunțat că după mobilizarea publică din ultimele trei luni, Legea Tuberculozei primește, în sfârșit, atenția deputaților.

"Peste 5000 de cetățeni au cerut, până acum, adoptarea acestei legi. Proiectul legislativ înregistrat în 2016 este acum pe lista de urgență a actelor normative ce urmează a fi discutate. Deputații din Comisia de Sănătate a Parlamentului Romaniei pun în dezbatere pentru prima oară Legea Tuberculozei. Camera Deputaților e cameră decisivă în ceea ce privește adoptarea acestei legi. Miercuri, 6 septembrie, de la ora 10.00, președintele Comisiei de Sănătate, dr Corneliu Florin Buicu a invitat pacienții care luptă pentru votarea Legii Tuberculozei să își prezinte punctele de vedere", a transmis Paula Rusu.

La dezbateri vor participa - Ștefan Răduț , Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă, fost pacient cu tuberculoză MDR - Anca Neacșu, fost pacient cu tuberculoză MDR - Paula Rusu, fost pacient cu tuberculoză alături de alți reprezentanți ai ONG-urilor implicate activ in demersurile pentru votul Legii Tuberculozei și pregătirea sistemului de implementare a acestei legi.

[citeste si]

România este țara cu cel mai mare număr de bolnavi de tuberculoză din Uniunea Europeană

"România este țara cu cel mai mare număr de bolnavi de tuberculoză din Uniunea Europeană. Medicamentele pentru cele mai grave cazuri de tuberculoză deși ar trebui achiziționate prin Programul Național de Combatere a Tuberculozei, ele sunt finanțate prin programe internaționale a căror fonduri mai ajung doar pentru 6 luni. Suportul financiar pentru pacienții bolnavi de tuberculoză fără venituri este inexistent, astfel că se ajunge la un număr mare de cazuri de abandon al tratamentului. Acești pacienți redevin contagioși și de obicei fac formele grave, extrem de costisitoare din pespectiva tratamentului. E nevoie și de suport psihologic pentru pacienți.

E nevoie de regândirea sistemului de acordare a concediilor medicale pentru tuberculoză care în momentul de față discriminează pacienții cu cele mai grave forme de tuberculoză. Vom înregistra la Comisia de Sănătate și Familie cele peste 5000 de semnături în favoarea Legii Tuberculozei exprimate prin petiția online „Deputați, votați Legea Tuberculozei", https://campaniamea.de-clic.ro/p/StopTB. Petiția rămâne deschisă până când Legea Tuberculozei va fi adoptată de către plenul Camerei Deputaților, iar semnăturile susținătorilor vor însoți proiectul de lege la votul final", a mai transmis Paula Rusu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel