Laszlo Borbely: Avem o reţea de circa 2.500 de oameni pregătiţi,care doresc să avem o ţară mai durabilă

Coordonatorul Departamentului pentru dezvoltare durabilă, Laszlo Borbely, a declarat marţi că la nivelul tuturor instituţiilor există în acest moment o reţea de circa 2.500 de oameni pregătiţi, 'care doresc să avem o ţară mai durabilă, o ţară mai sustenabilă'.

'Atunci când am înfiinţat acest departament, am avut o concepţie foarte clară, ce ar trebui să facem şi iată că după doi ani putem spune că am făcut ceea ce trebuia făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă a României. (...) Am avut foarte multe întâlniri, cu sprijinul Guvernului, cu sprijinul autorităţilor locale, (...) la nivelul tuturor instituţiilor avem o reţea acum de circa 2.500 de oameni pregătiţi, care doresc să avem o ţară mai durabilă, o ţară mai sustenabilă. Noi, România, suntem consideraţi acum centru regional pentru că avem o strategie revizuită, am fost foarte activi în timpul Preşedinţiei şi într-adevăr avem aceste concluzii ale Consiliului care sunt de fapt liniile directoare pentru UE pentru perioada următoare şi are lecţii de făcut şi UE în acest sens, pentru că trebuie făcută o nouă strategie şi la nivelul UE', a spus Laszlo Borbely la prima reuniune a Comitetului interdepartamental pentru dezvoltare durabilă.

El a adăugat că acest Comitet interdepartamental pentru dezvoltare durabilă va avea obligaţia să prezinte un raport anual către Parlament. Pe ordinea de zi a şedinţei se află adoptarea regulamentului de organizare, informarea referitoare la stadiul actual al implementării strategiei la nivel naţional, informare privind progresele înregistrate în implementarea Agendei 2030 la nivel global, informare privind stadiul actual al progreselor înregistrate în elaborarea planului de acţiune. La reuniunea departamentului participă premierul Viorica Dăncilă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel